sta lupa ovaj. pa 21 je vijek i naravno da je magnet osnova dijagnostike u razvijenom svijetu. prvo sto je apsolutno bezopasan i nema zracenja, i drugo sto je jednostavno daleko precizniji od obicnog rentgena koji se koristio u 19om vijeku. spominje USA. pa u USA se svako uganuce zgloba salje na magnet jer samo tako se moze ocjeniti stepen ostecenja mekih tkiva, misica i tetiva. kakav crni rentgen? isto vrijedi za dojku. nema bolje metode za rano otkrivanje raka dojke nego magneta
@EUbosnjak sta lupa ovaj. pa 21 je vijek i naravno da je magnet osnova dijagnostike u razvijenom svijetu. prvo sto je apsolutno bezopasan i nema zracenja, i drugo sto je jednostavno daleko precizniji od obicnog rentgena koji se koristio u 19om vijeku Sta lupas ti polupismena i neobrazovana spodobo ???? Znas li ti uopce sta je MRT i za sta se moze, u dijagnostici, koristiti a za sta ne ???
@EUbosnjak isto vrijedi za dojku. nema bolje metode za rano otkrivanje raka dojke nego magneta I jos jednom da ponovim da si polupismena i neobrazovana spodoba !!!! Za dojku je mammografija jedna i jedina dijagnosticka metoda a ne MRT neznalico seljacka !!!!!!!!!
Prikaži sve komentare (67)