{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Biciklistička utrka "Mercator Tour"

S
22.9.2008. u 17:38
0
4
Biciklistička utrka "Mercator Tour"
0
Biciklistička utrka "Mercator Tour"
U svrhu promocije vlastitih ciljeva i podrške afirmativnim projektima vezanim uz biciklizam, Giro di Sarajevo aktivno se uključio u pripremu i realizaciju rekreativne biciklističke vožnje Mercator Tour, koja bi se trebala održati u nedjelju, 28. septembra na potezu između Mercator centara Dobrinja i Socijalno.
Start je predviđen za 15 sati ispred Mercator centra u Dobrinji. Ruta je dužine 6,5 km, a tempo vožnje će biti 10 km/h. Djeci do 12 godina je dozvoljeno učešće, ali uz pratnji roditelja.

Giro di Sarajevo u ovom projektu učestvuje sa već stečenim znanjem i iskustvom u organizaciji, te angažmanom na obezbjeđenju same rute, kao što je to bio slučaj i sa utrkom Giro di Sarajevo.

"Odgovorni ljudi iz kompanije Mercator su prepoznali dugoročni značaj naših projekata, ali i profesionalizam s kojim smo uspješno realizirali prvu utrku Giro di Sarajevo i, zahvaljujući tim referencama, došlo je do saradnje na obostranu korist, zbog koje udruženje Giro di Sarajevo izražava zadovoljstvo," kažu organizatori i pozivaju sve bicikliste i one koji vole biciklizam i dobro druženje da uzmu učešće u ovoj rekreativnoj vožnji, te da podrže nastojanja da se poboljšaju uslovi za biciklizam u Sarajevu i da još jednom uživaju u ‘pedalanju’ ulicama grada.

Najavljeno je i formiranje Udruženja građana Giro di Sarajevo, u koje će se moći učlaniti svako i tako aktivno djelovati na realizaciji ciljeva Udruženja. Pripreme su privedene kraju i do kraja godine ovo udruženje bi trebalo početi sa radom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: