{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Biciklistička utrka "Mercator Tour"

S
22.9.2008. u 17:38
0
4
Biciklistička utrka "Mercator Tour"
0
Biciklistička utrka "Mercator Tour"
U svrhu promocije vlastitih ciljeva i podrške afirmativnim projektima vezanim uz biciklizam, Giro di Sarajevo aktivno se uključio u pripremu i realizaciju rekreativne biciklističke vožnje Mercator Tour, koja bi se trebala održati u nedjelju, 28. septembra na potezu između Mercator centara Dobrinja i Socijalno.
Start je predviđen za 15 sati ispred Mercator centra u Dobrinji. Ruta je dužine 6,5 km, a tempo vožnje će biti 10 km/h. Djeci do 12 godina je dozvoljeno učešće, ali uz pratnji roditelja.

Giro di Sarajevo u ovom projektu učestvuje sa već stečenim znanjem i iskustvom u organizaciji, te angažmanom na obezbjeđenju same rute, kao što je to bio slučaj i sa utrkom Giro di Sarajevo.

"Odgovorni ljudi iz kompanije Mercator su prepoznali dugoročni značaj naših projekata, ali i profesionalizam s kojim smo uspješno realizirali prvu utrku Giro di Sarajevo i, zahvaljujući tim referencama, došlo je do saradnje na obostranu korist, zbog koje udruženje Giro di Sarajevo izražava zadovoljstvo," kažu organizatori i pozivaju sve bicikliste i one koji vole biciklizam i dobro druženje da uzmu učešće u ovoj rekreativnoj vožnji, te da podrže nastojanja da se poboljšaju uslovi za biciklizam u Sarajevu i da još jednom uživaju u ‘pedalanju’ ulicama grada.

Najavljeno je i formiranje Udruženja građana Giro di Sarajevo, u koje će se moći učlaniti svako i tako aktivno djelovati na realizaciji ciljeva Udruženja. Pripreme su privedene kraju i do kraja godine ovo udruženje bi trebalo početi sa radom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: