Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mene je nedavno biciklista udario s ledja u Alipašinoj na trotoaru. Policija bi trebala kažnjavati bicikliste koji voze po trotoaru i po pješačkim zonama (Ferhadija, Vilsonovo, obala M. Dizdara). Biciklistisu jako nekulturni i bezobrazni učesnici u sarajevu. Svakog ko ima slušalice na ušima treb policija kažnjavati.
Da se pitam zakonom bi zabranio kretanje svih motornih vozila kroz uži centar Sarajeva od 07.00-17.00 tokom cijele godine. Biciklima ili pješke na posao, školu. Za one u poodmaklim godinama ostaviti gradski prevoz, i to isključivo na el.energiju, zbog smanjenja emisije CO2. Manje gužvi u saobraćaju, parking kazni, posla za muriju, smanjenje zagađenja koje je katastrofalno posljednjih godina, a istovremeno povećanje opšteg zdravstvenog stanja znači manje posjeta doktorima (maje posla i za njih), manje pretilnih itd. Kad mogu kinezi kojih u omanjem gradu ima više nego cijela naša država, ne vidim zašto nebi mogli i mi... Puna podrška biciklizmu!
Zamalo me pregazi frajer sa biciklom, mene i još ljudi, dok smo preko zelenog za pješake prelazili preko semafora ispred predsjedništva, i to još ondje jedno 10 drotova stoji gledaju normala niko ništa. Ovo nije jedini slučaj. Što ima biciklista mahnitih nema ni vozača takvih.
ja bi ovu lijevu
Posebno treba edukovati vozače BMWa, mada je tu sortu teško ičemu naučit...
Ja vozim i bajk i bmw i postujem saobracajna pravila,u cemu je problem??? Prije bih rekao da treba ponoviti polaganje vozackog od 1998-2008g,kad su i mutavi polagali za rucak i pijanku od 100-200km "kod palduma". Nema to veze s autima,ima sa mentalnim sklopom ljudi.