BiH
38

Biciklisti iz Goražda organizuju treći maraton: Da se ne zaboravi i ne ponovi Srebrenica

Piše: E. A.
Pod motom "Da se ne zaboravi i ne ponovi Srebrenica 1995. godine" Biciklistički klub "Goražde" organizuje treći po redu biciklistički maraton "Goražde – Srebrenica – Memorijalni centar Potočari".

Predsjednik Biciklističkog kluba Goražde Adnan Efendić, ističe da će se maraton u dužini od 161 kilometra održati 10.jula.

"Ove godine maraton se organizuje uz 20. godišnjicu genocida u Srebrenici i mi pozivamo sve bicikliste i ostale zainteresovane građane da se prijave za učešće, kako bi zajedno na simboličan način odali počast žrtava genocida. Proteklih godina pridružili su nam se i biciklisti iz Turske i još nemamo informaciju da li će ih biti i ove godine, ali nadamo se većem odzivu Goraždana", izjavio je Efendić.

Svi zaintereovani mogu se prijaviti do 8. jula a polazak je planiran 10.jula u 9 sati ispred Gradske dvorane "Mirsad Hurić".

"Za sve učesnike obezbijedili smo i majice s natpisima, hranu i piće dok je noćenje planirano u šatorima. Nakon kolektivne dženaze, obezbijeđen je i prijevoz za povratak, obzirom da se maraton vozi u jednom pravcu", pojasnio je Adnan Efendić, dodajući kako vjeruje da podrška u organizaciji maratona neće izostati ni od kantonalnih i općinskih institucija te privrednih subjekata.