BiH
0

Biciklisti i atletičari krenuli na maraton od Bihaća do Srebrenice

FENA
U organizaciji Kluba ekstremnih sportova "Limit“ iz Bihaća, jutros je blizu 200 biciklista iz cijele BiH i još šest zemalja Evrope, krenulo na biciklistički maraton od Bihaća do Srebrenice, a u okviru obilježavanja 15. godišnjice stradanja nedužnih civila u Srebrenici.

Dužina trase je blizu 500 kilometara, a u nedjelju 11. jula prisustvovat će središnjoj manifestaciji povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici i na taj način odati počast žrtvama srebreničkog genocida.

Ovo je šesti biciklistički maraton do Srebrenice, a ove godine na isti put uputila su se i 22 pripadnika MUP-a USK, u izvrsnoj atletskoj kondiciji koji će istu udaljenost preći trčanjem.

Svima je namjera da na ovaj način daju doprinos u obilježavanju strašnog zločina, genocida koji je počinjen nad Srebreničanima. Sa Gradskog trga odakle su krenuli ispratio ih je veliki broj građana, te predstavnika javnog i političkog života općine Bihać i USK-a.

Prigodnim riječima podršku su im uputili premijer kantona Šemsudin Dedić, zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić i policijski komesar Ramo Brkić.