Zasukala rukave
1k

Bibija Kerla počistila parking na Ivan-sedlu: Ne bacajte smeće, sadite cvijeće

A. B.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Zastupnica u Skupštini KS Bibija Kerla (DF) prethodnih dana je u nekoliko navrata bila u posjeti u Mostaru pa je odlučila sa sobom ponijeti svu potrebnu opremu i očistiti smeće s parkinga kojeg je zatekla nakon što je prošla planinski prijevoj Ivan-sedlo.

Kako je napisala na svom Facebook profilu uz fotografije ove akcije čišćenja, u prethodna tri dana je dva puta boravila u Mostaru i svaki put joj je "zapela za oko" sramota zbog količine smeća kojeg bi ugledala na parkingu nedaleko od Ivan-sedla.

"Mislila sam da će mi trebati samo dva sata da sve pokupim, ali ni četiri nije bilo dovoljno da parking bude čist. U svemu tome mi je prve četiri kese pomogao Milorad zvani Cicvara iz Han Pijeska koji je sa svojim kamionom čekao kolegu da voze za Ploče. E pa dragi Hrvati sretan vam Božić, a vama dragi Srbi, Bošnjaci i Ostali Bosanci sretna Nova godina i ubuduće umjesto što bacate smeće tamo gdje mu nije mjesto sadite cvijeće. Imamo najbolju zemlju na svijetu, a najgore ljude koji u njoj žive", kazala je Kerla.

Na kraju je napisala da je pokupila smeća u 12 vreća te da je ostalo još, ali je već pao mrak pa je zovnula MUP iz Konjica da obavijeste komunalne službe da prevezu te vreće.

"Moja rahmetli Mejra bi rekla 'ja budale', a ja vam već danas rekoh ova budala se rijetko rađa, ali se nađe poput djeteline sa četiri lista. A onom kretenu što javno neki dan pita 'šta bih ja radila da se ukinu kantoni', evo odgovora. Bosno i Hercegovino, volim te", poručila je Kerla.