{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH Telecom dobitnik nagrade Dobro za pomoć poplavljenim područjima

29.10.2014. u 11:37
2
0
BH Telecom dobitnik nagrade Dobro za pomoć poplavljenim područjima
2
BH Telecom dobitnik nagrade Dobro za pomoć poplavljenim područjima
Ceremonija dodjele nagrade Dobro za filantropiju, koju dodjeljuju Fondacija Mozaik i Agencija MaŠta u okviru EU projekta SIGN za održivost, upriličena je sinoć u sarajevskoj Vijećnici.
Cilj nagrade DOBRO za filantropiju je da istakne i prepozna osobe i kompanije koje su svojim radom i finansijskom podrškom značajno doprinijele razvoju zajednica, ali i da osnaži druge kompanije i pojedince da svojim doprinosom utiču na poboljšanje kvaliteta života u našoj zemlji. Od 92 nominovane osobe i kompanije za nagradu DOBRO za filantropiju, u konkurenciji za nagradu je bilo 16 kompanija i 21 osoba. Na osnovu odluke Komisije za odabir, ovogodišnja nagrada Dobro za filantropiju je uručena u šest kategorija.

Potaknuti izuzetnom solidarnošću iskazanom tokom nezapamćenih poplava u maju 2014. godine, agencija Mozaik je kompaniji BH Telecom dodijelila Specijalno priznanje za pomoć poplavljenim područjima kako bi istakli doprinos koji je ova kompanije pružila u svrhu oporavka od poplava.

BH Telecom je poduzeo više aktivnosti za pomoć građanima koji žive u poplavljenim područjima u BiH. Na inicijativu generalnog direktora Nedžada Rešidbegovića i članova Uprave kompanije, doniran je milion KM Federalnom fondu za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine. Istovremeno je stanovništu najugroženijih područja u BiH podijeljeno više stotina mobitela, kartica, ruksaka, majica, deka i druge opreme.

Ostali dobitnici nagrade u oblasti korporativne filantropije su Prevent BH d.o.o. u kategoriji velikih kompanija, VGT osiguranje d.d. u kategoriji srednjih kompanija i Elcom d.o.o. u kategoriji malih kompanija.

Nagrađane su i osobe koje brinu o svojim zajednicama i koje kroz razvoj filantropije doprinose dugoročnom razvoju naše zemlje. Dobitnik nagrade u oblasti individualne filantropije je Munir Pašagić, a specijalno priznanje za naj mladog filantropa dodijeljeno je Adiju Salčinoviću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: