{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH Telecom dobitnik nagrade Dobro za pomoć poplavljenim područjima

29.10.2014. u 11:37
2
0
BH Telecom dobitnik nagrade Dobro za pomoć poplavljenim područjima
2
BH Telecom dobitnik nagrade Dobro za pomoć poplavljenim područjima
Ceremonija dodjele nagrade Dobro za filantropiju, koju dodjeljuju Fondacija Mozaik i Agencija MaŠta u okviru EU projekta SIGN za održivost, upriličena je sinoć u sarajevskoj Vijećnici.
Cilj nagrade DOBRO za filantropiju je da istakne i prepozna osobe i kompanije koje su svojim radom i finansijskom podrškom značajno doprinijele razvoju zajednica, ali i da osnaži druge kompanije i pojedince da svojim doprinosom utiču na poboljšanje kvaliteta života u našoj zemlji. Od 92 nominovane osobe i kompanije za nagradu DOBRO za filantropiju, u konkurenciji za nagradu je bilo 16 kompanija i 21 osoba. Na osnovu odluke Komisije za odabir, ovogodišnja nagrada Dobro za filantropiju je uručena u šest kategorija.

Potaknuti izuzetnom solidarnošću iskazanom tokom nezapamćenih poplava u maju 2014. godine, agencija Mozaik je kompaniji BH Telecom dodijelila Specijalno priznanje za pomoć poplavljenim područjima kako bi istakli doprinos koji je ova kompanije pružila u svrhu oporavka od poplava.

BH Telecom je poduzeo više aktivnosti za pomoć građanima koji žive u poplavljenim područjima u BiH. Na inicijativu generalnog direktora Nedžada Rešidbegovića i članova Uprave kompanije, doniran je milion KM Federalnom fondu za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine. Istovremeno je stanovništu najugroženijih područja u BiH podijeljeno više stotina mobitela, kartica, ruksaka, majica, deka i druge opreme.

Ostali dobitnici nagrade u oblasti korporativne filantropije su Prevent BH d.o.o. u kategoriji velikih kompanija, VGT osiguranje d.d. u kategoriji srednjih kompanija i Elcom d.o.o. u kategoriji malih kompanija.

Nagrađane su i osobe koje brinu o svojim zajednicama i koje kroz razvoj filantropije doprinose dugoročnom razvoju naše zemlje. Dobitnik nagrade u oblasti individualne filantropije je Munir Pašagić, a specijalno priznanje za naj mladog filantropa dodijeljeno je Adiju Salčinoviću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: