{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. selefije rame uz rame sa Rusima, Čečenima, Pakistancima...

7.7.2013. u 20:46
0
251
Bh. selefije rame uz rame sa Rusima, Čečenima, Pakistancima...
0
Na ratištima širom Sirije nalazi se nekoliko desetina selefija iz zemalja bivše Jugoslavije. Među njima je i Mirza Ganić iz Novog Pazara.
U objavljenoj videoporuci mudžahidi su još jednom podsjetili na položaj muslimana u Siriji i važnost džihada danas. "Na snimku su i neka naša braća sa Balkana" - stoji u opisu videosnimka objavljenog na portalima koji često objavljuju sadržaje povezane s džihadom, javlja Federalna televizija.

Prema obavještajnim podacima, Mirza Ganić je u Siriju otišao s Jasminom Keserovićem iz Zavidovića i Bajrom Ikanovićem iz Hadžića. Bajro Ikanović odranije je poznat bh. policiji i pravosuđu jer je na Sudu BiH osuđen na četiri godine zatvora zbog pripremanja terorističkog napada.Podsjetimo, Federalna televizija je sredinom maja objavila da je Ikanović bio ranjen u Siriji. Inače, Mirza Ganić, iako u Siriji, veoma je aktivan na društvenim mrežama.

Tako je prije nekoliko dana objavio fotografiju na kojoj stoji iznad tijela ubijenog Asadovog vojnika u Alepu. Osoba koja na Facebooku ima profil pod imenom Krepuskulare Abdullah je Bajro Ikanović.

Prema najavama s društvenih mreža, uskoro bi se na portalima mogli pojaviti i snimci akcija u kojima su učestvovale i osobe porijekom iz bivše Jugoslavije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: