Komentari (122)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma sve je to korumpirano, 95% profesora ne zeli prenijeti znanje studentu vec ga gleda kao konkurenciju. Pravna drzava? HAHHAHAHAHAHHAHAH
@FederalizamBiH Jasta, da i tamo otvore odsjek.
Politika na fakultetima postavlja profesore i omogućava im da rada kako rade. Senat, rektorat i dekanati su stranačke ispostave.
Iz školstva se pod hitno moraju izbaciti politika i religije.
Ja sam diplomirao 75 godine na fakultetu iz koga je izlazilo max 5 ljudi.i traženi su svuda u svijetu jer je bio izuzetno težak i trajao je zvanično 5 godina. Ovo sad mi liči dječije igralište.Malo vrijedni predavači,diplomci,niko nema pravo znanje,najvažnije je uvaliti se na buđetsku plaču i to je jedina svrha svega ovoga.Oni koji vrijede sele se vani i nosaju taj bezvrijedni papir koji im niko ne traži i onda moraju da oznoje dupe i da rade konkretno kako bi preživjeli.
jedite govna svi skupa,vi ste gospodo direktni saucesnici u kreiranju devijantnog drustva kakvog danas imamo.umjesto da stanete na stranu pravde,studenata i njihove buducnosti vi na njih gledate ni vise ne manje kao na bankomat.
Jednom straznjicom na jednu stolicu, ali malo im. Para na paru-us na fukaru
Gdje su zaposleni trebali bi ispuniti normu pa kad to odrade moze da radi i na drugim ako im senat odobri.Ovako u maticnim faksu umjeato njh to rade asistenti a oni mlate lovu MRŠ bagro
I tramvaj i zgrada iz doba austrougara. Sve vam ne valja zapad i lizete se sa turcima i arapima, a da vam nije bilo austrougara - jos bi hodali bosi po osmanlijskim kaldrmama.
a fakulteti priznati samo u iraku,siriji,pakistanu,palestini i turskoj
profesori mogu dobro zaraditi s obzirom da sad svako selo u BiH ima univerzitet
treba i ovima koja sebija da ih sredi
I raja se nešto čudi...kad ti intelektualci ogreznu u kriminal kud ćeš dalje. Pa tim profesorima paše ovo stanje, ova anarhija, oni bi voljeli da ovako traje još 500 godina.
napokon je neko pokrenuo i ovo pitanje javašluku profesora treba stati u kraj
Da bi se u ovoj oblasti riješilo stanje neophodno je UKINUTI ili državne ili privatne fakultete, ovako će uvijek biti onih koji predaju i tamo i ovamo ( a zašto i ne bi, tko im šta može ) . . . !!!
Treba se na neki nacin pokusati ograniciti svaki profesor da izabere da li zeli karijeru da nastavi na drzavnom ili privatnom univerzitetu, te ukoliko ne budu postovali odluku iste sankcionisati.
A stvarno su dvolični, na predavanjima pričaju protiv privatnih fakulteta i kako se mi studenti trebamo izboriti, no s druge strane oni na tim istim privatnim fakultetima zarađuju...jebo lud zbunjenog više, gade mi se svi
Pohlepa i korupcija su se toliko razvile da je skoro pa otet prostor za istinsko sirenje znanja,bitno je uzimanje para,stancanje diploma pa makar sve otislo u ambis.Na srecu postoje i oni profesori i ljudi koji drze do sebe i do nauke, skoro usutkani ali su zivi.
Nekad se pitam sto nasa djeca i studiraju i toliko se trude kad je u obrazovanju kriminal sve, niti mogu fakultete da zavrse bez stele niti da se zaposle (cast pojedincima)....U Bosni imas svega i svacega ali posteno haman pa nista.