BiH
201

BH Pošta za četiri dana zatrpana s 11 tona poštanskih pošiljki, najviše iz Kine

Klix.ba
Foto:Arhiv/Klix.ba
Foto:Arhiv/Klix.ba
IZ kompanije BH Pošta oglasili su se saopćenjem u kojem ističu da su od početka 2017. godine zaprimili izuzetno veliku količinu pošiljki putem interneta iz Kine.

"Obavještavamo naše korisnike i javnost da je ovih dana prispjela izrazito velika količina pošiljka iz Narodne republike Kine koja je strukturom uglavnom vezana za narudžbe putem interneta", kazali su iz BH Pošte.

Izmjenična pošta 71003 Sarajevo je preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo u periodu od 04.1.2017. – 08.01.2017. godine zaprimila oko 11 tona poštanskih pošiljaka iz međunarodnog prometa. Prerada, otprema i postupak pripreme za postupak uručenja poštanskih pošiljaka je organiziran prema standardnim procedurama, a rad uposlenika "JP BH Pošta" Sarajevo je organiziran da se postigne maksimalna brzina, navode iz tog preduzeća.

"Nakon otvaranja poštanskih vreća u Izmjeničnoj pošti 71003 Sarajevo utvrđeno je da se radi o velikom broju pošiljaka sa otisnutim poštanskim žigom sa datumom iz mjeseca oktobra i novembra 2016. godine, te procjenjujemo je oko 90 posto ukupne količine prispjelih pošiljaka sa kašnjenjem u prispjeću u Bosnu i Hercegovinu. Evidentno je da su prispjeli zaključci sa poštanskim pošiljkama koji glase za područje dostave u Bosni i Hercegovini zadržani u tranzitnim državama ili aerodromima, a preduzeće BH Pošta kao odredišni operator ne može utjecati na odabir rute transporta poštanskih zaključaka u prispjeću", naglašavaju iz BH Pošte.

Zaključuju da BH Pošta čini maksimalne napore da sve prispjele pošiljke budu obrađene i dostavljene na odredište.