{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH Pošta, Ceste FBiH i Željeznice FBiH: Nova kadrovska rješenja Vlade FBiH

10.9.2015. u 16:35
32
49
BH Pošta, Ceste FBiH i Željeznice FBiH: Nova kadrovska rješenja Vlade FBiH
32
BH Pošta, Ceste FBiH i Željeznice FBiH: Nova kadrovska rješenja Vlade FBiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na današnjoj sjednici Vlade FBiH doneseno je i više odluka iz domena kadrovske politike. Do kadrovskih promjena doći će u JP Željeznice FBiH, JP Ceste FBiH i JP BH Pošta.
Vlada Federacije donijela je danas Odluku o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo prije isteka mandata zbog gubitka povjerenja. Istovremeno, Vlada je dala prethodnu saglasnost da za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora ovog preduzeća na period do najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja konkursne procedure od dana stupanja na snagu odluke Skupštine o imenovanju članova Nadzornog odbora, budu imenovani Jadranko Stojkić, Ševkija Botonjić, Dalfina Bošnjak, Suad Hasanović i Marijan Živković.

Danas je usvojena odluka o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo za razrješenje dužnosti članova Uprave društva, direktora i izvršnih direktora, te data saglasnost za imenovanje vršilaca dužnosti direktora, i izvršnih direktora ovog privrednog društva do okončanja konkursne procedure, a najduže na period do šest mjeseci. Saglasnost je data da za v.d. direktora bude imenovan Ljubo Pravdić, za v.d. izvršnog direktora za ekonomske i pravne poslove Bekir Isaković i za v.d. izvršnog direktora za tehničke poslove Dedo Pjanić.

Federalna vlada dala je i prethodnu saglasnost za razrješenje dužnosti članova NO JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, zbog isteka mandata. Za privremeno imenovanje vršilaca dužnosti članova NO na period do najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja konkursne procedure, počev od dana stupanja na snagu odluke Skupštine o imenovanju data je prethodna saglasnost za Adila Špiljaka, Žarka Pušića, Edina Šišića, Amira Karića, Abdulsameda Đozića i Hasana Bajraktarevića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: