{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bh. parlamentarci razgovarali s predstavnicima Venecijanske komisije

F
10.9.2015. u 15:15
18
3
Bh. parlamentarci razgovarali s predstavnicima Venecijanske komisije
18
Bh. parlamentarci razgovarali s predstavnicima Venecijanske komisije
Foto: FENA
Članovi Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) razgovarali su danas u Sarajevu s predstavnicima Evropske komisije za demokratiju putem prava (Venecijanska komisija) o stanju ljudskih prava u našoj zemlji, kao i o funkcioniranju institucije ombudsmena BiH.
Tokom sastanka zajednički je konstatirano da se u našoj zemlji ljudska prava građana još uvijek krše u značajnoj mjeri.

S tim u vezi, naglašena je potreba snažnijeg angažmana i veće političke nezavisnosti institucije ombudsmena za ljudska prava, kao i svih drugih institucija u čijoj je nadležnosti zaštita ljudskih prava i osnovnih sloboda građana Bosne i Hercegovine.

U otvorenom i, kako je ocijenjeno, obostrano korisnom razgovoru ukazano je i na potrebu donošenja izmjena i dopuna zakona o ombudsmenu BiH s ciljem jačanja ove institucije i njenih nadležnosti.

Istaknuta je činjenica da je Zajednička komisija za ljudska prava PSBiH od Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH zatražila da što prije, a najkasnije do decembra 2015. godine dostavi PSBiH prijedlog izmjena i dopuna zakona o ombudsmenu BiH, te je izraženo očekivanje da će ovaj rok biti ispoštovan, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: