Nova linija BH Airlinesa
0

Bh. novinari uživali u 45-minutnom letu za Zagreb

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Okupljeni novinari na Sarajevskom aerodromu (Foto: Sarajevo-x.com)
Nakon što je BH Airlines uspostavio avioliniju za Beograd, u četvrtak je bh. aviokompanija organizovala promotivni let na relaciji Sarajevo - Zagreb - Sarajevo za predstavnike medija i poslovne partnere, a u petak su počeli i komercijalni letovi na ovoj relaciji, koji će saobraćati šest puta sedmično, svakim danom osim subote.

Za prvi let iz Sarajeva Zagrebački aerodrom priredio je specijalni doček, takozvani vodeni pozdrav. Naime, vatrogasna vozila formirala su vodeni luk ispod kojeg je prošao avion BH Airlinesa.

Na konferenciji za novinare organizovanoj po slijetanju na Zagrebački aerodrom Nudžeim Rečica, direktor BH Airlinesa je rekao da je ova kompanija putnicima ponudila dodatnu frekvenciju koja putnicima, a naročito poslovnoj klijenteli znači mnogo, jer omogućuje brzi dolazak i povratak u Sarajevo.

"Cijene su promotivne i kreću se od 30 eura, plus aerodromske takse od 84 eura za povratnu kartu. Letovi će biti organizovani šest puta sedmično, svakim danom osim subote", rekao je Rečica.

Putnicima je dobrodošlicu poželio zamjenik generalnog direktora Zagrebačkog aerodroma Ivan Damjanović rekavši da je svaki dolazak nove kompanije za aerodrom historijski trenutak. On je BH Airlinesu poželio puno uspjeha i dobru popunjenost linije.

Rečica je istakao da se nada nastavku ozbiljnih razgovora sa Croatia Airlinesom za eksploataciju ove linije. Naglasio je da bi, ukoliko dođe do dogovora, od zime letovi na ovoj destinaciji bili organizovani tri puta dnevno.

Za sve predstavnike medija upriličen je i obilazak zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti. U novoj zgradi Muzeja arhitekte Igora Franića danas se nalazi oko 12.000 djela moderne umjetnosti, radova autora nastalih nakon 1950. godine.

Uz stručno vodstvo višeg kustosa Muzeja Nade Beroš, novinari su imali priliku pogledati umjetnička djela nekih od najvećih svjetskih modernih umjetnika.

Vrijeme predviđeno za obilazak nije bilo dovoljno za razgledanje svih postavki, a zanimljivi obilazak završio je adrenalinskim spuštanjem niz "Dvostruki tobogan", djelo belgijskog umjetnika Carstena Hollera.