{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH novinari: Najdublja sućut porodicama ubijenih u Parizu

7.1.2015. u 16:23
13
0
BH novinari: Najdublja sućut porodicama ubijenih u Parizu
13
BH novinari: Najdublja sućut porodicama ubijenih u Parizu
Upravni odobor Udruženja BH novinari izražava zaprepaštenost i zgroženost nad brutalnim upadom terorista u redakciju satiričnog lista Charli Hebdo u Parizu i ubistvo najmanje 12 osoba, među kojima su novinari i karikaturisti tog lista.
Teroristički atak na redakciju i ubisto novinara predstavljaju surov i nezapamćen primjer obračuna sa jednim medijem, u stoljećima dugoj tradiciji objavljivanja informacija i satiričnih medijskih sadržaja. Taj čin zaslužuje svaku osudu i adekvatnu reakciju novinara i medija širom svijeta, pred koje ubistva u Parizu stavljaju nove, radikalne prijetnje slobodi novinarske profesije i sigurnosti novinara.

BH novinari pozivaju medijsku zajednica Evrope i cijelog svijeta, novinarske i medijske asocijacije, uključujući i Evropsku Federaciju novinara (EFJ) i Međunarodnu federaciju novinara (IFJ) da najoštrije reagiraju na ubistvo novinara, te da pokrenu sve mehanizme zaštite medijskih sloboda.

Upravni odbor BH novinara izražava najdublju sućut porodicama ubijenih u Parizu.

Istovremeno, BH novinari pozivaju urednike svih medija u BiH da ne objavljuju uznemirujuće snimke ubistava, te da o ovom cijelom događaju izvještavaju etično, obazrivo i sa punim saosjećanjem prema žrtvama i njihovim porodicama, navodi se u saopćenju Udruženja BH novinari.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: