|

BH novinari: Najdublja sućut porodicama ubijenih u Parizu

BH novinari: Najdublja sućut porodicama ubijenih u Parizu
13
Klix.ba
7.1.2015. u 16:23
0
komentara
13

dijeljenja
BH novinari: Najdublja sućut porodicama ubijenih u Parizu
Upravni odobor Udruženja BH novinari izražava zaprepaštenost i zgroženost nad brutalnim upadom terorista u redakciju satiričnog lista Charli Hebdo u Parizu i ubistvo najmanje 12 osoba, među kojima su novinari i karikaturisti tog lista.
Teroristički atak na redakciju i ubisto novinara predstavljaju surov i nezapamćen primjer obračuna sa jednim medijem, u stoljećima dugoj tradiciji objavljivanja informacija i satiričnih medijskih sadržaja. Taj čin zaslužuje svaku osudu i adekvatnu reakciju novinara i medija širom svijeta, pred koje ubistva u Parizu stavljaju nove, radikalne prijetnje slobodi novinarske profesije i sigurnosti novinara.

BH novinari pozivaju medijsku zajednica Evrope i cijelog svijeta, novinarske i medijske asocijacije, uključujući i Evropsku Federaciju novinara (EFJ) i Međunarodnu federaciju novinara (IFJ) da najoštrije reagiraju na ubistvo novinara, te da pokrenu sve mehanizme zaštite medijskih sloboda.

Upravni odbor BH novinara izražava najdublju sućut porodicama ubijenih u Parizu.

Istovremeno, BH novinari pozivaju urednike svih medija u BiH da ne objavljuju uznemirujuće snimke ubistava, te da o ovom cijelom događaju izvještavaju etično, obazrivo i sa punim saosjećanjem prema žrtvama i njihovim porodicama, navodi se u saopćenju Udruženja BH novinari.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.