{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BH Gas: Kanton Sarajevo uzima kredit, odgođeno isključenje gasa

A
1.7.2014. u 12:16
14
5
BH Gas: Kanton Sarajevo uzima kredit, odgođeno isključenje gasa
14
BH Gas: Kanton Sarajevo uzima kredit, odgođeno isključenje gasa
Foto: Ilustracija
Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo jutros je uputilo pismo BH Gasu u kojem stoji da su predstavnici Vlade Kantona Sarajevo i menadžmenti preduzeća Sarajevogas i Toplane-Sarajevo održali sastanak sa predstavnicima Union banke d.d. Sarajevo, na kojem su razgovarali o kreditnom zaduženju ovih preduzeća u iznosu od 10 miliona KM, javlja Anadolija. 
U pismu se navodi da su "razgovori protekli pozitivno" i da se nastavljaju aktivnosti u prikupljanju neophodne dokumentacije kako bi se kredit realizovao.

"Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatko Petrović na osnovu ovih informacija smatra da kompanija BH Gas treba prolongirati najavljenu obustavu isporuke gasa danas, 1. jula u 12 sati preduzeću Sarajevogas", saopćeno je iz BH Gasa.

BH Gas je, navedeno je, donio odluku da prihvati ovaj prijedlog i ne obustavi isporuku gasa preduzeću Sarajevogas, ali ostajući pri tome da očekuje u što skorije vrijeme priliv od 12 miliona KM, te ispunjavanje uslova da dug mora biti smanjen na minimalno 35 miliona KM do nove sezone grijanja.

Dug preduzeća Sarajevogas prema BH Gasu na današnji dan, 1. jula iznosi preko 48,5 miliona KM. 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: