{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Bezvizni režim za BiH prije oktobarskih izbora"

S
13.3.2010. u 10:32
0
38
"Bezvizni režim za BiH prije oktobarskih izbora"
0
"Bezvizni režim za BiH prije oktobarskih  izbora"
Osman Topčagić
Šef Misije BiH u EU Osman Topčagić rekao je da su vlasti BiH od komesara EU za proširenje Štefana Fulea dobili jasan stav da će BiH dobiti bezvizni režim prije opštih izbora u oktobru ove godine.
Topčagić je rekao da su vlasti BiH nedavnim imenovanjem rukovodilaca policijskih agencija ispunile svih 174 aktivnosti iz Mape puta.

"Stav zvaničnog Brisela još čekamo, jer je u pripremi izvještaj o monitoringu koji su obavili ekpertski timovi EU. On će u najskorije vrijeme biti pripremljen i usvojen u strukturama Evropske komisije, a onda dat i nama na uvid i poslan u dalju proceduru u institucije EU", rekao je.

Na pitanje da li očekuje da li će sav posao biti završen do avgusta, Topčagić je rekao da sve zavisi kakav će biti izvještaj o monitoringu, odnosno da li će biti bezuslovno pozitivan ili će se možda tražiti još neka pojašnjenja i provođenje nekih dodatnih aktivnosti.

"Međutim, najbitnije je da nema novih uslova, nema novih zadataka. Tu imamo jasnu poruku komesara Fulea koji kaže: 'Ne mijenjamo pravila kada igra počne'", dodao je Topčagić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: