Zbog nevremena
0

Bez struje nekoliko banjalučkih naselja

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Zbog kvarova na elektro-mreži, koji su prouzrokovani sniježnim padavinama, bez električne energije su banjalučka naselja Jošikova voda, Čokorska polja, Gornja Piskavica, Šimići, Kmećani, Krupa na Vrbasu i Rekavice, te dijelovi naselja Kola, Piskavica, Verići, Bastasi i Švrakava.

Tokom vikenda bilo je još problema u napajanju električnom energijom na području Banje Luke, a pod težinom snijega porušen je dalekovod na Petrićevcu.

Kako je navedeno iz preduzeća "Elektrokrajina“, struje nije bilo u naseljima Petrićevac, Karanovac, Vrbanja, Šibovi, Motike, dijelovima naselja Starčevica, Obilićevo i Česma i u dijelu Ulice Ilije Garašanina.

Zbog nestanka električne energije jučer, u vremenu od 9.00 do 10 sati sati bila je prekinuta i isporuka toplotne energije. Odmah po otklanjanju kvara, nastavljeno je grijanje na području Banje Luke.

Prema izvještajima dežurnih službi, obilan snijeg, koji je padao od subote uveče, nije izazvao veće probleme u saobraćaju na području Banje Luke.

Ekipe Zimske službe su na terenu, a svi putevi na gradskom, prigradskom i seoskom području su prohodni, potvrđeno je iz banjalučke Administrativne službe.

Visina snijega u gradu iznosi oko deset centimetara, a najviše snijega palo je na području Krmina i Ljubačeva - oko pola metra.

Zbog niskih temperatura stvorena je i poledica, a ekipe Zimske službe posule su so i po trotoarima i u školskim dvorištima.