{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog snijega nekoliko općina u RS-u bez struje

F
10.12.2012. u 14:22
0
4
Zbog snijega nekoliko općina u RS-u bez struje
0
Zbog snijega nekoliko općina u RS-u bez struje
Foto: SRNA
Usljed snježenih padavina u nekoliko općina u RS-u u prekidu je snabdijevanje domaćinstava električnom energijom.
Bez struje je jedan dio područja grada Doboja, te općine Pale, Foča, Višegrad, Kalinovik i Gacko, dok je snabdijevanje vodom za piće u prekidu u Han-Pijesku.

Na području općine Pale bez napona su trafostanice Luke i Pavlovac te Kalinovik gdje su bez napona dalekovodi Boljanovići i Ulog.

I na području općine Foča bez napona su dalekovodi Slatina, Tjentište, Čelebići i Zavajt, a na području Višegrada trafostanice Sjemeć Polje i Sjemeć Brdo, zbog čega dolazi do prekida u snabdijevanju električnom energijom, potvrđeno je danas iz Uprave Civilne zaštite RS-a.

U Doboju su jučer otklonjeni kvarovi na dva dalekovoda, ali je u toku noći izbio kvar na 10-kilovoltnom dalekovodu Usora-Hemoprodukt, tako da su trenutno bez napajanja električnom energijom gornji dijelovi grada. Ovaj kvar bit će otklonjen tokom dana.

Snabdijevanje električnom energijom je u prekidu u nevesinjskim mjesnim zajednicama Biograd - Udrežanj, Zovi Do, Lukavac, Humčani i Bijenja, dok je jedan dio sela dobio električnu energiju, a normalizovan je i signal mobilne telefonije.

U Gacku je snabdijevanje električnom energijom u prekidu u selima Izgoni, Sastavci, Ulinje, Jasenik, Dramešina i Čemerno.

Iz Civilne zaštite RS-a navode da su većina magistralnih i regionalnih puteva u RS-u prohodni, osim regionalnih puteva Klanci-Ulog i Nevesinje - Kalinovik, preko planinskog prijevoja Morine.

Na području banjalučkog odjeljenja Civilne zaštite visina snježnog pokrivača iznosi od 10 do 70 centimetara u višim predjelima. Putni pravac Istočni Drvar–Ribnik, preko Lisine, i pravac Istočni Drvar - Drvar su pročišćeni.

Na području dobojskog odjeljenja Civilne zaštite visina snježnog pokrivača je od 22 do 70 centimetara u višim predjelima, magistralni, regionalni i lokalni putevi su prohodni, ali je otežano odvijanje saobraćaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: