{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zbog snijega nekoliko općina u RS-u bez struje

F
10.12.2012. u 14:22
0
4
Zbog snijega nekoliko općina u RS-u bez struje
0
Zbog snijega nekoliko općina u RS-u bez struje
Foto: SRNA
Usljed snježenih padavina u nekoliko općina u RS-u u prekidu je snabdijevanje domaćinstava električnom energijom.
Bez struje je jedan dio područja grada Doboja, te općine Pale, Foča, Višegrad, Kalinovik i Gacko, dok je snabdijevanje vodom za piće u prekidu u Han-Pijesku.

Na području općine Pale bez napona su trafostanice Luke i Pavlovac te Kalinovik gdje su bez napona dalekovodi Boljanovići i Ulog.

I na području općine Foča bez napona su dalekovodi Slatina, Tjentište, Čelebići i Zavajt, a na području Višegrada trafostanice Sjemeć Polje i Sjemeć Brdo, zbog čega dolazi do prekida u snabdijevanju električnom energijom, potvrđeno je danas iz Uprave Civilne zaštite RS-a.

U Doboju su jučer otklonjeni kvarovi na dva dalekovoda, ali je u toku noći izbio kvar na 10-kilovoltnom dalekovodu Usora-Hemoprodukt, tako da su trenutno bez napajanja električnom energijom gornji dijelovi grada. Ovaj kvar bit će otklonjen tokom dana.

Snabdijevanje električnom energijom je u prekidu u nevesinjskim mjesnim zajednicama Biograd - Udrežanj, Zovi Do, Lukavac, Humčani i Bijenja, dok je jedan dio sela dobio električnu energiju, a normalizovan je i signal mobilne telefonije.

U Gacku je snabdijevanje električnom energijom u prekidu u selima Izgoni, Sastavci, Ulinje, Jasenik, Dramešina i Čemerno.

Iz Civilne zaštite RS-a navode da su većina magistralnih i regionalnih puteva u RS-u prohodni, osim regionalnih puteva Klanci-Ulog i Nevesinje - Kalinovik, preko planinskog prijevoja Morine.

Na području banjalučkog odjeljenja Civilne zaštite visina snježnog pokrivača iznosi od 10 do 70 centimetara u višim predjelima. Putni pravac Istočni Drvar–Ribnik, preko Lisine, i pravac Istočni Drvar - Drvar su pročišćeni.

Na području dobojskog odjeljenja Civilne zaštite visina snježnog pokrivača je od 22 do 70 centimetara u višim predjelima, magistralni, regionalni i lokalni putevi su prohodni, ali je otežano odvijanje saobraćaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: