{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bez pokretanja procedure za razrješenje UO RTVBiH

F
18.1.2010. u 18:41
0
0
Bez pokretanja procedure za razrješenje UO RTVBiH
0
Bez pokretanja procedure za razrješenje UO RTVBiH
Na današnjoj sjednici Komisije za promet i veze Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije podržana inicijativa zastupnika Remzije Kadrića, Sadika Bahtića i Adema Huskića za pokretanje procedure za razrješenje Upravnog odbora Radio-televizije BiH.
Usvojen je zaključak u kojem se navodi kako su članovi Komisije konstatirali da je inicijativa u skladu sa Poslovniku Zastupničkog doma, ali nije u skladu sa Zakonom o Radio-televizijskom servisu BiH, te se nalaže Zastupničkom domu da zatraži mišljenje od Regulatorne agencije za komunikacije o spomenutoj inicijativi.

Primljen je znanju Izvještaj Ministarstva komunikacija i prometa BiH o aktivnostima na projektu "Autoput na Koridoru Vc“ za 2009. godinu, kao i Izvještaj o radu Komieije za promet i veze Zastupničkog doma za 2009. godinu.

Na sjednici je razmatrana i podržana inicijativa zastupnika Željka Kuzmanovića za održavanje okruglog stola o temi "Strategija razvoja transportne djelatnosti u BiH“.

Također, donesen je zaključak da podnositelj inicijative, zajedno s sekretarom Komisije za promet i komunikacije, kontaktira relevantne institucije u cilju dogovora i pripreme održavanja okruglog stola, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: