Besjeda u Mostaru
40

Bez konkretnih dogovora na sastanku Nermina Nikšića i Dragana Čovića u Mostaru

Klix.ba
Sastanak predsjednika Socijaldemokratske partije BiH i Hrvatske demokratske zajednice BiH Nermina Nikšića i Dragana Čovića održan je danas u Mostaru, a kako saznajemo, konkretnih dogovora na sastanku nije bilo.

Sastanak je održan u Domu HDZ-a BiH u Mostaru, a kako su to saopćili, razgovarano je o trenutnoj političkoj situaciji te provedbi izbornih rezultata s rješenjima koja bi trebala osigurati brzu uspostavu vlasti na svim nivoima u BiH.

Nikšić je za Klix.ba kazao da je u ranijem dogovoru s predsjednicima DF-a i NS-a Komšićem i Kojovićem održao sastanak s Čovićem i razgovarao o provedbi izbornih rezultata i zajedničkom sastanku Bh. bloka i HDZ-a.

"Ništa posebno nema što bih mogao reći, jer konkretne razgovore vodi Bh. blok zajedno, a niko od nas pojedinačno. Svakako kada i ako dođemo do konkretnog termina sastanka Bh. bloka i HDZ-a, javnost će biti informirana o onome što bude dogovoreno", kazao je Nikšić.

Podsjetimo, predstavnici Bh. bloka, koji uz SDP čine još DF i Naša stranka, jučer su razgovarali s predstavnicima SDA, a nakon sastanaka je saopćeno kako ovaj blok stranaka neće ulaziti u koalicije sa SDA, HDZ-om i SNSD-om, ali i da će se u narednom periodu razgovarati sa svima.