{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bez dogovora na sastanku poslodavaca i Vlade RS o novom zakonu o radu

A
27.12.2015. u 21:12
9
25
Bez dogovora na sastanku poslodavaca i Vlade RS o novom zakonu o radu
9
Bez dogovora na sastanku poslodavaca i Vlade RS o novom zakonu o radu
Foto: SRNA
Na sastanku predstavnika Unije udruženja poslodavaca, Vlade Republike Srpske i političkih partija iz RS o novom zakonu o radu večeras u Banjoj Luci nije postignut konkretan dogovor.
Dragutin Škrebić, predsjednik Unije udruženja poslodavaca RS, rekao je da sastanak nije prošao onako kako su očekivali.

Predstavnici opozicije, odnosno PDP-a i NDP-a Miroslav Brčkalo i Dragan Čavić napustili su sastanak ubrzo nakon početka jer nisu saglasni da Prijedlog zakona o radu bude upućen u Narodnu skupštinu po hitnoj proceduri. Sastanku su prisustvovali predstavnici stranaka koje čine vladajući koaliciju.

Škrebić je istakao da je opozicija u prethodnim razgovorima iznosila stavove po kojima podržavaju amandmane koje je Unija udruženja poslodavca predala na Prijedlog zakona o radu o kojem će sutra od 15 sati raspravljati poslanici Narodne skupštine RS.

Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, izjavila je da se amandmanima poslodavaca teži ka izjednačavanju rješenja u RS sa rješenjima u FBiH.

"Razumijem sve i jedan zahtjev koji su poslodavci ispostavili u formi amandmana jer je razumijem da je važno da se izjednačava privredni ambijent u entitetima", kazala je Cvijanović i objasnila da postoje i mnoge druge stvari koje bi trebalo izjednačiti navodeći primjer cijene električne energije koja je jeftinija u RS u odnosu na FBiH.

Naglasila je da strahuje, s obzirom na početak večerašnjeg sastanka, da će se rasprava u parlamentu RS svesti na politikanstvo i prepucavanje zašto se nije išlo u redovnu proceduru.

Govoreći o amandmanima poslodavaca istakla je da misli da nije realno da budu prihvaćeni u ovom trenutku. Navela je i da ovo neće biti jedini amandmani jer će i poslanički klubovi predložiti svoja rješenja.

"Vjerujem da će ovo što smo poslali pretrpjeti izmjene, ne mogu da kažem u kojoj mjeri, zavisi od toga koliko će amandmana biti usvojeno", rekla je Cvijanović.

Narodna skupština RS će sutra raspravljati o novom zakonu o radu, a Savez sindikata RS najavio je proteste od 14 sati, sat prije početka zasjedanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: