{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bevanda: Reaktiviranje aranžmana sa MMF-om od velike važnosti

S
9.4.2015. u 17:09
0
30
Bevanda: Reaktiviranje aranžmana sa MMF-om od velike važnosti
0
Bevanda: Reaktiviranje aranžmana sa MMF-om od velike važnosti
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je danas da bi reaktiviranje aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i nastavak projekata sa Svjetskom bankom bilo veoma korisno za sve nivoe vlasti u BiH.
"Opredijeljeni smo da radimo na unapređenju konkurentnosti ekonomije i provođenju reformi koje će dovesti do povoljnijeg poslovnog okruženja i privlačenja stranih investicija", istakao je Bevanda tokom sastanka sa šefom Kancelarije Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Tatjanom Proskurjakovom.

Proskurjakova je navela da je trenutno u fokusu djelovanja priprema za proljetni sastanak Svjetske banke koji će biti održan naredne sedmice u Vašingtonu, dok je Bevanda istakao da vlasti u BiH daju veliki značaj ovom događaju, što će potvrditi i prisustvo najviših zvaničnika iz BiH, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

Bevanda je naglasio da je u Ministarstvu finansija i trezora BiH u završnoj fazi priprema Nacrta zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu.

"Očekujemo da ćemo naredne sedmice završiti manje korekcije u nacrtu budžeta za ovu godinu i usvojiti ga u Vijeću ministara kako bismo ga odmah uputili u dalju proceduru usvajanja. Smatram da bismo krajem ovog mjeseca mogli imati usvojen budžet za ovu godinu", rekao je Bevanda.

Sagovornici su konstatovali da je neophodno nastaviti rad na strukturalnim reformama na svim nivoima vlasti, te da tempo mora biti ubrzan nakon što su poslije opštih izbora kompletirane nove vlasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: