BiH
8

Bevanda na božićnom prijemu: Sanjam da svi budemo jedna velika porodica

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda organizovao je u četvrtak navečer u zgradi institucija BiH u Sarajevu prijem povodom blagdana Božića.

"Sanjam da sutra svi zajedno budemo jedna velika uređena porodica koja će se pridružiti još većoj - evropskoj. Ali da bi se taj san ostvario, svi mi, ljudi Bosne i Hercegovine, trebali bismo sudjelovati u tom nimalo lakom procesu integracije", kazao je u božićnoj poruci Bevanda.

Podsjetio je da je BiH svojom poviješću oduvijek pripadala porodici evropskih naroda ali i naglasio da "kako bismo ravnopravno ušli među ostale članice evropske zajednice, trebamo urediti državu Bosnu i Hercegovinu kao ravnopravnu državu tri konstitutivna naroda i građana koji u njoj žive".

"Stoga bi svaki čovjek trebao pridonijeti ovom procesu svojim radom, ljekari i stočari i inžinjeri i profesori i rudari i poljodjelci, da bismo svojom odgovornošću i ozbiljnošću omogućili da BiH postane dijelom velike, moderne, stabilne, perspektivne i čvrste porodice - evropske porodice", kazao je.

Bevanda je napomenuo da će "ravnopravnost konstitutivnih naroda u BiH pridonijeti čvrstim i stabilnim temeljima", a naša je dužnost, kaže on, da "mladim generacijama omogućimo da živeći svoj san rade i pridonose kako razvoju Bosne i Hercegovine tako i svom osobnom".

"Uz nadu da nadolazeći Božić provedete u veselom blagdanskom raspoloženju, svim ljudima koji slave Božić želim sretne i blagoslovljene božićne blagdane, a svima sretnu Novu godinu", kazao je Bevanda.

Naglasio je da su blagdani vrijeme u kojem ne smijemo zaboraviti na ljude i njihove potrebe.

"Zato napravimo sve što je u našoj moći da se ne osjećaju zapostavljenim i napuštenim", kazao je Bevanda na tradicionalnom božićnom prijemu.

Prijemu u zgradi institucija BiH prisustvovali su brojni gosti, predstavnici domaćeg političkog, javnog i kulturnog života, te zvaničnici međunarodne zajednice i članovi diplomatskog kora u BiH.