|

Bevanda na božićnom prijemu: Sanjam da svi budemo jedna velika porodica

Bevanda na božićnom prijemu: Sanjam da svi budemo jedna velika porodica
8
F
FENA
19.12.2013. u 20:13
128
komentara
8

dijeljenja
1/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
11/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
12/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
13/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
14/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
15/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
16/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
17/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
18/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
19/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
20/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
21/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
22/22 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda organizovao je u četvrtak navečer u zgradi institucija BiH u Sarajevu prijem povodom blagdana Božića.
"Sanjam da sutra svi zajedno budemo jedna velika uređena porodica koja će se pridružiti još većoj - evropskoj. Ali da bi se taj san ostvario, svi mi, ljudi Bosne i Hercegovine, trebali bismo sudjelovati u tom nimalo lakom procesu integracije", kazao je u božićnoj poruci Bevanda.

Podsjetio je da je BiH svojom poviješću oduvijek pripadala porodici evropskih naroda ali i naglasio da "kako bismo ravnopravno ušli među ostale članice evropske zajednice, trebamo urediti državu Bosnu i Hercegovinu kao ravnopravnu državu tri konstitutivna naroda i građana koji u njoj žive".

"Stoga bi svaki čovjek trebao pridonijeti ovom procesu svojim radom, ljekari i stočari i inžinjeri i profesori i rudari i poljodjelci, da bismo svojom odgovornošću i ozbiljnošću omogućili da BiH postane dijelom velike, moderne, stabilne, perspektivne i čvrste porodice - evropske porodice", kazao je.

Bevanda je napomenuo da će "ravnopravnost konstitutivnih naroda u BiH pridonijeti čvrstim i stabilnim temeljima", a naša je dužnost, kaže on, da "mladim generacijama omogućimo da živeći svoj san rade i pridonose kako razvoju Bosne i Hercegovine tako i svom osobnom".

"Uz nadu da nadolazeći Božić provedete u veselom blagdanskom raspoloženju, svim ljudima koji slave Božić želim sretne i blagoslovljene božićne blagdane, a svima sretnu Novu godinu", kazao je Bevanda.

Naglasio je da su blagdani vrijeme u kojem ne smijemo zaboraviti na ljude i njihove potrebe.

"Zato napravimo sve što je u našoj moći da se ne osjećaju zapostavljenim i napuštenim", kazao je Bevanda na tradicionalnom božićnom prijemu.

Prijemu u zgradi institucija BiH prisustvovali su brojni gosti, predstavnici domaćeg političkog, javnog i kulturnog života, te zvaničnici međunarodne zajednice i članovi diplomatskog kora u BiH.
Prijavi grešku


Komentari (128)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...