{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bevanda, Lasić i Čović obećali pomoć gluhim osobama u BiH

5.12.2012. u 18:16
1
3
Bevanda, Lasić i Čović obećali pomoć gluhim osobama u BiH
1
Bevanda, Lasić i Čović obećali pomoć gluhim osobama u BiH
Predsjednik Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Denis Lasić i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović posjetili su danas Udruženje "Sluh" i Savez gluhih i nagluhih osoba BiH.
Na sastanku se razgovaralo o trenutnoj situaciji u kojoj se nalaze udruženje i SGN BiH, te populacija gluhih i nagluhih osoba.

"S obzirom da je zakon o upotrebi znakovnog jezika usvojen na državnom nivou, govorilo se o usvajanju istog zakona na području HNK, te smo dobili obećanje da će zakon biti podržan i usvojen u HNK, što će u mnogome olakšati ostvarivanje ljudskih prava gluhih osoba. Također se razgovaralo o mogućnosti uvođenja Udruženja "Sluh" u budžet HNK, što bi uveliko pomoglo ostvarivanju daljih programskih aktivnosti udruženja", navodi se u saopćenju SGN BiH.

Na sastanku je bilo govora o aktivnostima SGN BiH i problemima sa kojim se susreće ova populacija u svakodnevnom životu.

"Dobili smo obećanje da će u zakonskim okvirima nastojati pomoći gluhim i nagluhim osobama kada je u pitanju dnevna informiranost gluhih, nabavka pomagala, te edukacija", saopćeno je iz SGN BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: