BiH
0

Besplatna škola skijanja za osnovce iz Starog Grada

FENA
Bjelašnica (Foto: Arhiv)
Bjelašnica (Foto: Arhiv)
Općina Stari Grad Sarajevo i ove zime organizuje besplatnu školu skijanja za učenike slabijeg imovinskog stanja, koja počinje 4. januara.

Deseta, jubilarna škola skijanja okupiće više od 200 učenika, a obuku je dosad prošlo 4300 djece.

Tehnički organizator je Skijaški klub "Širokača" koji je osigurao prijevoz, ishranu, ski lift, ljekarski nadzor i vrhunsku instruktažu. Škola se tradicionalno organizuje na Velikom polju na Igmanu, a ponuda će biti obogaćena i smještajem u planinskom domu Šumarskog fakulteta, saopćeno je Općine Stari Grad.

Polaznici su raspoređeni u tri smjene. Prva smjena traje od 4. - 7. januara i okuplja učenike OŠ "Vrhbosna" i „"Hamdija Kreševljaković", druga smjena traje od 10. - 14. januara i okuplja učenike OŠ "Saburina" i "Mula Mustafa Bašeskija", treća smjena od 7.- 21. januara i okuplja učenike OŠ "Edhem Mulabdić" i "Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković".

Polazak prve grupe učenika najavljen je u utorak, 4. januara u 8.00 sati, ispred OŠ "Edhem Mulabdić" u ulici Konak br.2.

Kontakt informacije: Odsjek za odnose s javnošću Telefon: 0387 33 282 385 Fax: 00387 33 217 916 Adresa: Zelenih beretki 4, Sarajevo e-mail: [email protected] web site: www.starigrad.ba