{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Besplatna rekreacija za penzionere u FIS-u

16.9.2015. u 16:27
14
3
Besplatna rekreacija za penzionere u FIS-u
14
Besplatna rekreacija za penzionere u FIS-u
U saradnji sa JU Centar za sport i rekreaciju, Općina Centar je nastavila realizaciju projekta Rekreacija građana treće životne dobi u sportskoj sali FIS-a (Mis Irbina 10).
Termini rekreacija održavaju se tri puta sedmično, ponedjeljkom i srijedom u 14 sati, te petkom u 13 sati u trajanju od 45 minuta.

Prema riječima vođe projekta Adisa Mušanovića, projekat aerobne aktivnosti za osobe treće životne dobi počeo je 6. aprila i trajat će sve do kraja ove godine.

"Imali smo pauzu tokom jula i augusta zbog vrućina i sada smo nastavili. Prijaviti se mogu sve osobe koje spadaju u kategoriju treće životne dobi, a koje žive na području općine Centar i koje imaju potvrdu od ljekara da se mogu baviti umjerenom aerobnom rekreacijom", kazao je Mušanović.

U prvom dijelu projekta, prema riječima Mušanovića, učestvovalo je 40 osoba.

"Ovo je jedan mladi projekat tako da nemamo još uvijek nekih velikih utisaka i morat ćemo sačekati još nekoliko godina. Vježbanje, ne samo ljudima treće životne dobi, nego svim uzrastima, od najranije dobi pa do kraja života, znači izuzetno mnogo. Kada ljudi ulaze u pozne godine vježbanje je od velikog značaja, a ako su je praktikovali tokom života, onda im je ovo samo nastavak", naglasio je Mušanović.

Penzioneri sa područja općine Centar mogu se prijaviti dolaskom na termin u prostorije Centra za sport i rekreaciju na prvom spratu, a sve informacije dostupne su na telefon 033 268-760.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: