BiH
10

Besplatan ulaz u Pionirsku dolinu 1. i 2. maja

Klix.ba
Sarajlijama koje ostaju u gradu i koje još uvijek nisu donijele odluku gdje i na koji način provesti prvomajske praznike, RZC Pionirska dolina i zoo vrt Oaza u srcu Sarajeva, srdačnu dobrodošlicu poželjeti će u utorak i srijedu (1. i 2.) maja besplatnim ulaskom.

Popularna Pionirska dolina“ površine 8,5 hektara, bogata različitim hortikulturnim sadržajima, florom i faunom, a udaljena svega dva kilometra od strogog centra grada i zoo vrtom koji raspolaže sa 38 životnjskih vrsta, kao i dugom tradicijom prvomajskih okupljanja, svakako je mjesto gdje građani Praznik rada mogu provesti u ugodnoj šetnji i druženju u prirodi sa svojom djecom i najmilijim.

Pionirska dolina, između ostalog, najmlađim posjetiocima nudi i sadržajno upotpunjen i zanimljiv provod na rekvizitima za igru i zabavu, a tu su svakako neizostavni električni vozić, trampolina, gumeni grad, vrteška, automobili na električni pogon i autodrom. Osim toga zoološki vrt sa nastambama u kojima su smještene životinje iz različitih dijelova svijeta, doprinijet će da svaki posjetilac 1.i 2. maj provede u ugodnoj i opuštajućoj atmosferi.

Preduzeće Park besplatnim ulaskom u Pionirsku dolinu ljubiteljima Pionirske doline čestita Praznik rada te istovremeno dajei svoj doprinos obilježavanju značajnih predstojećih datuma u historiji Sarajeva.

Vrata RZC Pionirska dolina i zoo vrt a otvorena su od 8.00 do 20.00 sati.