{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Besplatan prijevoz i predstava za osnovce u BKC-u

29.5.2015. u 15:02
41
6
Besplatan prijevoz i predstava za osnovce u BKC-u
41
Besplatan prijevoz i predstava za osnovce u BKC-u
Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo pokreće projekt u kojem će učenici prvog razreda osnovnih škola u Kantonu Sarajevo, kojim će biti osiguran besplatan prijevoz, imati priliku besplatno pogledati predstavu u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.
Na prijedlog ministra kulture i sporta Samera Rešidata pokrenut je projekt "Moja prva predstava“ u kojem će svim učenicima prvog razreda biti omogućeno besplatno gledanje predstave "Imamo učiteljicu za čistu peticu".

Predstava je prilagođena učenicima, a cilj samog projekta je da se djeca prije svega upoznaju sa pozorištem, a tom prilikom i da se zabave.

Režiju potpisuju i u predstavi glume mladi neafirmisani glumci kojim će Ministarstvo kulture i sporta KS pomoći da održe više predstava i predstave se najmlađoj publici.

Rešidat je kazao da je njegov dugoročni cilj pomaganje mladim kulturnim radnicima kojima će Ministarstvo na sve načine pokušati pomoći u afirmisanju.

Većini učenika ovo će biti prva predstava kojom se Ministarstvo trudi približiti pozorište i ostale kulturne institucije djeci uz nadu da će ova praksa biti nastavljena i u budućnosti.

"Treba krenuti od temelja ako želimo mijenjati naše društvo nabolje, a temelji su svakako obrazovanje naše djece, što je najveća i najvažnija investicija, u što svi moramo ulagati. Ovo je samo jedan u nizu projekata koji će se provoditi u cilju da djeci približimo kulturne programe grada, da pomognemo kulturnim radnicima našeg grada, posebno mladim, nezaposlenim glumcima koji tek trebaju da se afirmišu i da mijenjamo odnos prema kulturi, za koji se nadamo da će vremenom biti samo bolji", rekao je Rešidat.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: