105 miliona KM
6

Bešlić odgovorio na krivične prijave: To su nebuloze, toliki novac nije prošao kroz budžet

Piše: R. D.
Ljubo Bešlić (Foto: R. D./Klix.ba)
Ljubo Bešlić (Foto: R. D./Klix.ba)
Prijem mostarskih sportaša kod gradonačelnika Ljube Bešlića iskorišten je za nekoliko novinarskih pitanja vezanih za budžet Grada Mostara, ali i krivične prijave koje je Mreža "Naše društvo" podnijela protiv Bešlića i odgovornih u gradskoj vlasti.

Bešlić je kazao kako nacrt ovogodišnjeg budžeta čeka usvajanje odluke na Domu naroda Parlamenta Federacije BiH i njenu objavu u Službenim novinama.

"Vidite kakva je država, možda se sutra nešto promijeni. Dok odluka ne bude službeno objavljena nema potrebe da raspravljamo o budžetu, a ono što sam obećao da će biti na web stranici i dalje stoji, građani i institucije koje koriste budžet na javnom skupu u Vijećnici imat će prilike dati amandmane i komentarisati budžet", izjavio je Bešlić.

Kad je riječ o krivičnim prijavama Mreže "Naše društvo", Bešlić je kazao da su one neutemeljene.

"Dao sam nalog da se svi navodi koje oni spominju provjere i da to dobijem u pisanoj formi. Lično mislim da oni spominju neke nebuloze. Ja ću lično potražiti od Future da mi dostave dokumentaciju zbog koje tvrde da smo mi potrošili 105 miliona. Ja ne znam da mi imamo toliko novca", odgovorio je Ljubo Bešlić.

Bešlić kaže da toliki novac nije prošao kroz budžet, a ako ova prijava ima političku pozadinu od SIPA-e će zatražiti da istraži otkud nevladinim organizacijama krivotvoreni podaci.

"Isto tako, SIPA i Tužilaštvo nek rade ako mi nešto nismo uradili po zakonu ili odlukama Gradskog vijeća", kazao je Ljubo Bešlić.

Podsjećamo, Mreža "Naše društvo" podnijela je pet krivičnih prijava protiv odgovornih u Gradu Mostaru i javnim preduzećima zbog, kako su naveli, zloupotreba u komunalnom sektoru.