Eurowings za Mostar
402

Bešlić: Hvala mladima, nismo ni svjesni koliko znači let za Keln

Piše: R. D.
Ljubo Bešlić (Foto: Klix.ba)
Ljubo Bešlić (Foto: Klix.ba)
Pobjedu u online takmičenju za novu destinaciju aviokompanije Eurowings mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić je prokomentarisao posebnom zahvalom mladima, kao i najavom da Mostar ovako učvršćuje svoju poziciju top destinacije u našoj zemlji.

"Ovo je trenutak kad možemo reći da sve ono što smo radili u zadnje vrijeme daje rezultat. Sad možemo kazati kako će Mostar od marta naredne godine biti povezan s njemačkim Kelnom putem linije Eurowingsa", kazao je Bešlić pun zahvale svim glasačima koji su svojim trudom pomogli Mostaru u ovoj pobijedi.

Bešlić je posebnu zahvalu iskazao mladim ljudima koji su najviše na društvenim mrežama.

"Hvala vam za učinjeno, vi ste otvorili svoju svjetlu budućnost jer ovako Mostar postaje povezan s evropskim gradovima dobrim komunikacijama, tako omogućuje brži razvitak, dolazak gostiju i mnoge preduslove, a za neke stvari još nismo ni svjesni šta to može sve donijeti", izjavio je medijima Ljubo Bešlić.

Bešlić je još jednom naveo Zadar koji je uvođenjem letova niskotarifnih kompanija napravio, kako reče, pravu revoluciju te postao top destinacija. Bešlić se zahvalio i predsatvnicima njemačke aviokompanije na prilici koja je pružena Mostaru te posebno ambasadorici Njemačke koje je otvorila vrata Mostaru prema kompanijama u ovoj zemlji.

"Mostar ovim potvrđuje da je top turistička destinacija u našoj zemlji. Naša je pozicija takva, kao i bogatstvo našeg grada, da ćemo privlačiti mnoštvo turista iz susjednih zemalja. Sve to je i poticaj mladima da se bave turizmom", izjavio je Bešlić.