{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostar izabran za novu destinaciju Eurowingsa, dobija direktnu liniju za Keln

11.10.2017. u 16:02
5.165
180
Mostar izabran za novu destinaciju Eurowingsa, dobija direktnu liniju za Keln
5.165
Mostar izabran za novu destinaciju Eurowingsa, dobija direktnu liniju za Keln
Mostar je postao nova destinacija niskotarifne njemačke kompanije Eurowings zahvaljujući glasovima prikupljenim u online anketi. U napetoj završnici Mostar je pobijedio irski Shannon i talijanski Trapani te će u narednoj ljetnoj sezoni dobiti direktnu liniju za Keln.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Nakon jednosatnog glasanja u kojem je Mostar konstantno vodio i na kraju osvojio 38 posto glasova na Facebooku, kompanija Eurowings oglasila se porukom "Hvala na glasanju i vidimo se u Bosni i Hercegovini".

Eurowings je ranije objavio listu deset evropskih destinacija i pozvao posjetioce svoje stranice da glasanjem odluče koji će grad tokom naredne ljetne sezone ući u red letenja. U konkurenciji s Mostarom našli su se Brač, Trst, Castellon, Podgorica, Shannon, Trapani, Bergen, Belfast i Biarritz.

Mostar se zahvaljujući glasovima vrlo brzo našao u finalnom krugu glasanja, a tijesna borba sve vrijeme je vođena sa Shannonom i Trapanijem. Brojne javne ličnosti pozvale su građane da glasaju za Mostar, a gradonačelnik Ljubo Bešlić prije glasanja je istakao da je dobijanje ovakvih letova od velikog značaja za razvoj Mostara i Hercegovine.

Aerodrom Mostar već godinama pokušava proširiti ponudu letova neke niskotarifne kompanije, a napori su se konačno isplatili.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: