BiH
58

Bešlagić nakon kandidature Imamovića: Mislim da sam već isključen iz SDP-a

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Bivši načelnik Tuzle Selim Bešlagić kazao je kako neće podržati kandidaturu Jasmina Imanovića za načelnika Tuzle i da će odbiti učestvovanje u njegovoj propagandi.

"S obzirom na to da se stranka opredijelila za njega ja napuštam kampanju i o tome uopće ne želim diskutujem", rekao je Bešlagić za Klix.ba.

Na pitanje da li će podržati nekog od kandidata on je kazao kako zavisi od toga ko će bit kandidat i da li je u ideji socijaldemokratije odnosno onoga što on smatra socijaldemokratijom.

"Ja sam socijaldemokrata i nije bitno hoću li ja bit formalno u SDP-u, ali mislim da sam ovim što oni rade već isključen", poručio je Bešlagić dodajući kako će se vidjeti da li je moguće da SDP BiH izgubi Tuzlu.

S obzirom na to da su Socijaldemokratska partija BiH i Demokratska fronta najavile zajednički nastup na lokalnim izborima ove godine, Bešlagića smo pitali i kako očekuje da će se ponašiti DF.

"To zavisi od njihovog stava i koliko su spremni da ga ispoštuju. Ako su najavili podršku mislim da DF ide istim putem kao i SDP BiH", zaključio je Bešlagić.

Podsjećamo, u ponedjeljak na sjednici Gradskog odbora SDP-a u Tuzli odlučeno je da će kandidat SDP-a BiH za funkciju gradonačelnika Tuzle na predstojećim lokalnim izborima koji će biti održani u oktobru ove godine biti aktuelni načelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Iako se ranije najavljivalo da će za nosioca liste SDP-a na lokalnim izborima biti izabran ratni načelnik Tuzle Selim Bešlagić, do toga ipak nije došlo te je izabran doktor na Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli Aleksandar Vujadinović.