U Middleburyju
149

Beskućnik porijeklom iz BiH Suad Teočanin preminuo od smrzavanja u Americi

Klix.ba
Četrdesetdvogodišnji Bosanac Suad Teočanin koji je živio u američkom Middleburyju kao beskućnik, preminuo je od smrzavanja prošlog vikenda.

Kako piše portal WCASX, Teočanin se preselio u SAD prije nekoliko decenija u potrazi za boljim životom. Radio je u restoranu Tavern na pranju suđa 10 godina. Svi su se dobro slagali s njim i voljeli su ga. Pokušali su mu naći stan, ali je bilo teško pronaći nešto prihvatljivo zbog visokih cijena.

"Uložili smo dosta vremena, resursa i ljudi u potrazi za domom. Kada je imao novac, on ga je trošio na pomaganje drugim ljudima", rekao je Holmes Jacobs, vlasnik restorana.

Teočaninova smrt nije pogodila samo njegove kolege već i sve stanovnike Middleburyja koji su ga godinama znali.

"Svi su ga voljeli od prvog dana jer je bio ozaren, veseo i uvijek je pomagao drugima", kazala je njegova kolegica Jeanne Fischer-Montross.

Prisjetila se kada je Suad počeo raditi u restoranu 1990-ih godina. Istakla je kako je bio vrlo vrijedan radnik.

Policija je saopćila kako je Teočanin preminuo na klupi u Middlebury Town Greenu u petak navečer, nekoliko koraka od toplog skloništa za beskućnike. Tijelo pokriveno snijegom i pronašli su njegovi prijatelji.

Osoblje restorana u kojem je radio organizovala je za 27. januar nereligioznu komemoraciju za Teočanina u ckrvi Congregational. Još se ne zna gdje će i kada biti sahranjen.