{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bernard-Henri Levy i Predrag Matvejević počasni građani Sarajeva

F
FENA
31.7.2013. u 08:07
10
16
Bernard-Henri Levy i Predrag Matvejević počasni građani Sarajeva
10
Bernard-Henri Levy i Predrag Matvejević počasni građani Sarajeva
Bernard-Henri Levy
Gradsko vijeća Grada Sarajevo danas će razmatrati prijedloge odluka o proglašenju počasnih građana Sarajeva francuskog filozofa Bernarda-Henrija Lévyja i prof. dr. Predraga Matvejevića.
Odlukom o priznanjima i nagradi Grada Sarajeva propisano je da se Počasnim građaninom može proglasiti i strani državljanin koji je ostvario naročit doprinos razvoju i afirmaciji Grada, te razvoju međunarodnih i međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti i humanosti.

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Gradimir Gojer uputio je i inicijativu da se vijećnici izjašnjavanjem danas odrede da se priznanje Počasni građanin dodjeli proslavljenom stonoteniskom majstoru Dragutinu Šurbeku.

"Šurbek je svjetsku slavu stekao nizom pobjeda na međunarodnim takmičenjima. Pokazao se velikim prijateljem Sarajeva, a njegova prisutnost na Stensu 2013. godine to najbolje ilustrira", smatra Gojer.

Među 23 tačke na dnevnom redu nalaze se i prijedlozi odluka o sufinansiranju kulturnih manifestacija od posebnog interesa za Grad Sarajevo.

Informacije o Evropskoj povelji o rodnoj ravnopravnosti spolova na lokalnom nivou i o vršenju komunalnog inspekcijskog nadzora za period januar-juni 2013. godine također će danas na sjednici razmatrati gradski vijećnici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: