BiH
0

Beogradska policija spriječila obračun bandi iz BiH

FENA
Beograd
Beograd
Beogradska policija spriječila je obračun dviju međusobno suprotstavljenih grupa iz BiH, koji je ovih dana trebalo da se dogodi u Beogradu.

Kriminalistička policija PU za grad Beograd zajedno s interventnim ekipama uhapsila je 16. novembra Đorđa Ždralu (39) iz Sarajeva, Vladimira Mačara (29) s Pala, Jugoslava Erakovića (32) iz Bijeljine, Bojana Šljivića (28) rođenog u Sarajevu s prebivalištem u Beogradu, kod kojih je pronađen pištolj „zbrojevka“, kao i Davora Eleza (29) i Vladimira Pandurovića (26), obojica iz Sarajeva, kod kojih je pronađena poluautomatska puška i pištolj. Svi oni su zadržani u pritvoru.

Šljivić, Ždrale, Eraković i Mačar su pripadnici kriminalne grupe na čijem je čelu Đorđe Ždralo i koji svoje kriminalne aktivnosti realizuju na području Republike Srpske i Republike Srbije, dok su Elez i Pandurović pripadnici suparničke grupe, između kojih postoji visok stepen netrpeljivosti i težnja za međusobnom eliminacijom.

Prema operativnim saznanjima, dolazak Ždralove ekipe u Beograd, kao i oružje pronađeno kod Eleza, potvrđuje tvrdnju o međusobnom sukobu do fizičke likvidacije, navodi se u jučerašnjem saopćenju policije.