BiH
281

Beograđani srdačno pozdravili delegacije BiH i Srbije

Piše: Er. M.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je novinarima u Beogradu da odavno nije bio u glavnom gradu Srbije koji je jako lijep i koji se vidljivo razvio.

"Naš prijatelj Aleksandar Vučić se pokazao kao dobar domaćin", kazao je Izetbegović, na što se nadovezao srbijanski premijer Aleksandar Vučić poručujući kako su i Bošnjaci, isto kao i Hrvati dobri domaćini.

Mnogi građani prilazili su članovima Predsjedništva BiH i srdačno ih pozdravljali, a kako prenosi srbijanski Blic jedna žena prišla je bh. delegaciji i Vučiću te im kazala: "Mir, mir, samo da rata ne bude".

"Utisci su jako dobri, ljudi spontano i lijepo reaguju", rekao je Izetbegović, koji je dobio aplauz nakon što mu je jedan Beograđanin prišao i poželio sve najbolje.

Istakao je da nakon stotinu godina "ratova i belaja, vrijeme je da imamo stotine godina mira".

Izetbegović je dodao da nema života u regiji bez sigurnosti, stabilnosti i povjerenja, kao ni bez lidera spremnih da pruže ruke jedni drugima, te da je danas poslata prava poruka, a to je da nema života u regionu bez povjerenja.

Dragan Čović, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić zajedno s Vučićem nastavili su put ka Kalemegdanu gdje im je kulturno-umjetničko društvo iz Pančeva priredilo doček.