|

Beograd se ne može izdići ni pedalj od Mladićevih zločina

Beograd se ne može izdići ni pedalj od Mladićevih zločina
0
S
Sarajevo-x.com
10.12.2010. u 23:59
13
komentara
0

dijeljenja
Beograd se ne može izdići ni pedalj od Mladićevih zločina Ratko Mladić (Foto: Arhiv)
Prvi osnovni sud u Beogradu oslobodio je svih deset optuženih jataka sakrivenog generala Ratka Mladića, najtraženijeg bjegunca od pravde u Evropi.
U sudskom obrazloženju je navedeno da tužilaštvo nije prikupilo dovoljno dokaza protiv optuženih zbog čega su morali biti oslobođeni. Tako je svekoliki "teret" skinut s leđa Stanka Ristića, Saše Badnjara, bivših oficira Marka Lugonje i Ratka Vučetića, zatim Tatjane Vasković, njene majke i brata Ljiljane i Bojana Vaskovića, te Blagoja Govedarice, Predraga Ristića i Borisava Ivanovića.

Srbija je time načinila "korak naprijed" u ispunjavanju uslova koje od njih traži haški tužitelj Serge Brammertz, od čijeg tribunala "hrabri" srpski general godinama bježi. Pokazala je Srbija time koliko je spremna (u)činiti u pogledu instrukcija međunarodnih predstavnika o pomirenju naroda u našoj regiji.

Oslobođeno svih deset pomagača Ratka Mladića

Za nju je, čini se, još prevelik zalogaj prevaliti preko jezika osudu Mladićevim pomagačima. Suvišno je onda govoriti o njihovoj spremnosti za otkrivanje i hapšenje generala pod čijom je komandom za svega nekoliko dana pobijeno 8.000 razoružanih ljudi u Srebrenici. I tako će biti sve dok Evropska unija ne shvati da država koja ne može ili ne želi uhapsiti Mladića nije spremna za dalje evropske integracije.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...