Javna podrška
278

Benjamina Karić podržala inicijativu Denisa Bećirovića: Država je važnija od bilo koje stranke

V. K.
Denis Bećirović i Benjamina Karić
Denis Bećirović i Benjamina Karić
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić podržala je inicijativu potpredsjednika SDP-a Denisa Bećirovića o formiranju političkog Pokreta za zaštitu nezavisne, suverene, nedjeljive i demokratske države Bosne i Hercegovine.
Gradonačelnica Sarajeva naglasila je kako javno podržava stavove potpredsjednika SDP-a kada je riječ o formiranju ovakvog pokreta u BiH.

"Kao potpredsjednica SDP-a BiH javno podržavam ocjene, stavove i javni poziv/prijedlog potpredsjednika SDP-a BiH prof. dr. Denisa Bećirovića. Država Bosna i Hercegovina je važnija od bilo kojeg pojedinca i stranke", rekla je Karić.

Podsjetimo, potpredsjednik SDP-a i delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Denis Bećirović uputio je poziv na formiranje ovakvog pokreta svim predsjednicima parlamentarnih političkih stranaka bosanskohercegovačke orijentacije.

"Nažalost, u međuvremenu su se pojavili i novi ozbiljni razlozi zašto treba krenuti u ovom smjeru. Da li će se takav oblik saradnje s ciljem zaštite države Bosne i Hercegovine zvati pokret, savez, koalicija, front ili na neki drugi način manje je važno. Bitna je suština", kazao je.

U periodu od pokretanja ovog prijedloga do danas stanje se dodatno pogoršalo, navodi Bećirović.

"Usvojeni zaključci, javne prijetnje i zlokobne najave, kao i drugi potezi srpskih predstavnika iz bh. entiteta RS, otvoreno zagovaraju i najavljuju razbijanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, ustavnog poretka države Bosne i Hercegovine i ponovni zločinački pokušaj uništenja punopravne članice Ujedinjenih nacija – države Bosne i Hercegovine", poručio je Bećirović.