Gradonačelnica Sarajeva
2.7k

Benjamina Karić "iznenađena i potresena" reakcijama Draška Stanivukovića

G. M.
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić u nedjelju ipak neće prisustvovati ceremoniji skokova sa Starog mosta u Mostaru, gdje se trebala sastati sa gradonačelnicima Mostara i Banje Luke Marijom Kordićem i Draškom Stanivukovićem.
"Neću stići u nedjelju doći na skokove. Izvinjavam se organizatorima, ali zbog unaprijed preuzetih obaveza, neću se moći pridružiti svojim kolegama. Smatram da Sarajevo kao glavni grad treba graditi dobre mostove i kvalitetne odnose sa svim gradovima u Bosni i Hercegovini, ali i sa svim glavnim gradovima u Evropi i svijetu. Tome sam posvetila posebnu pažnju. Bilo mi je zadovoljstvo otići i posjetiti gradonačelnika Mostara Marija Kordića i Draška Stanivukovića u Banjoj Luci", istakla je Karić za O kanal.

Kazala je kako je najavljena posjeta Stanivukovića Mostaru ove nedjelje nije razlog zbog kojeg je odlučila ne ići, ali i da je tužna i razočarana kada su u pitanju njegovi stavovi o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

"U Banju Luku sam otišla iskrena, otvorenog srca, sa željom da gradimo mostove prijateljstva i budućnosti. Očekivala sam da će moj odlazak u Banju Luku zaista početak promjena koje mladi gradonačelnici trebaju donijeti. Vrlo sam iznenađena i potresena današnjim reakcijama Draška Stanivukovića. Za mene su zakon i pravo iznad svega i važe jednako za sve", navela je Karić.

Dodala je da je dala sve od sebe, pružila ruku i "ona će uvijek biti pružena svim ljudima koji su dobronamjerni i koji misle dobro građankama i građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine".

"Ja sam provela rat u ovom gradu. Smatrala sam da kao mlada gradonačelnica trebam pružiti ruku svima. I ne kajem se zbog toga. Ali zaista ne mogu reći da nisam duboko razočarana. Žao mi je što nisam i danas dočekala da vidim djelić promjene kojem sam se nadala nakon naših sastanaka", poručila je ona.