Komentari (149)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I mi smo razocarani sa prenosenjem znanja na nas ucenike od strane profesora.
Razočaran kad znaju, razočaran kad ne znaju... Bjež profesore 🏃‍♂️
Nije ti nastavnik kriv (mada ima pojedinaca) ako dijete neće da uči ili se izmotava, potroši vrijeme na "društvenim" mrežama pa nema više kapaciteta da nešto savlada i onda kuka "nije mi jasno, nije dobro objasnio/la". To su već ustaljeni fazoni mediokriteta koji bi htjeli da su nešto više a opet traže krivca u drugima.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Nije to nista druze, vidjet ces kad ti dodju ovi sa online nastave!
Scenario: prof prepisuje zadatak iz sveske na tablu cesto ne objasnjava procese. Za demonstraciju izvede 2 koji znaju sve ne prof. krivicom. Maltretira lose pred tablom a suhoparne zbirke ne sadrze postupak vec postavku i rjesenje. Objasni jednom; Jel jasno? Šutnja. Kontrolni. Kečevi. Poznato?
Bio bi red da i vi u obrazovanju zaradite svoju platu i djecu nesto pokusate i nauciti, a ne samo ocjenjivati.
Ne zna olovku drzat' dat ' ce ispit jedan al zavrsice ga garant jer joj je tata dekan
Ona je bomba...
Ehh mnogi su od tih danas bas profesori u srednjim skolama..
Razočaran, a na slici pravo zadovoljan.
Ja kad sam radio u srednjoj, bio sam zabrinut i razočaran znanjem đaka iz osnovne škole
Nemoj da ti djak da specom po vratu hahahahhhahhah
...pocinjem citati i ka'em sebi: "Citacu do prvog 'akobogda'." Jer, kad od naucnog radnika cujete 'takvu filozofsku sintagmu' - znaj da tu prestaje nauka. I procitah do kraja... :]
U suštini Internet je zaglupio ove generacije ...Počevši od yT kanala pa sve do ostalih društvenih mreža.
Ucili me u skoli 80% stvari koje mi nikad nece trebati u zivotu ,samo bubaj lekcije bitnoje da gradiva ima a to sto ti nikad nece trebati koga je briga, mjesto da nas uce stvari koje ce nam uvjek trebati u prakticnom zivotu, osjecam da sam bezveze 4 godine izgubio u gimnaziji zavrsio i na kraju nigdje prispio svasta znas al niceg dovoljno.
Sto da se muci da UCI kad moze fudbal da igra I ako je dobar eto Para I bez ucenja
Iz prve ruke sam u prilici, nazalost, cuti i vidjeti predavanja profesora djeci. Cast izuzetcima, ali su profesori/nastavnici losi i/ili nemotivirani. Pogledajte profile profesora na drustvenim mrezama, vec je tu sve jasno. Nazalost!
To je najlakše utvrditi čitanjem "komentara" nargila-komentatora na ovom sajtu. Njihova nepismenost je nevjerojatna.
Profesor dobio priliku priča o provjerama treba uvesti licence pa provjeriti sve profesore bar na dvogodišnjem nivou. Onda ne bi pričao ovako nadobudno. Riba smrdi od glave. Koliko ste znanja prenijeli na nastavnike toliko dobijete natrag. Pustite vi niže nivoe i pismenost, djeca idu on line a pri tome moraju biti odlično informatički pismena. Današnje generacije su napredne samo kurikulum ne može uvijek pogoditi interese novih generacija.
Problem je što današnja djeca gledaju i za uzore imaju nekakvog Boška,nekakve likove iz animea i slično.Propade nam omladina...