"Sport za sve na Olimpijskom"
20

Behmen: Olimpijsko Sarajevo je postalo plivački grad

Piše: N. G.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U povodu obilježavanja četvrte godišnjice Olimpijskog bazena Otoka, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen jutros je svečano otvorio manifestaciju "Sport za sve na Olimpijskom".

Na samom početku Behmen je istakao kako je ovo skroman način da se obilježi četiri godine od otvaranja i funkcioniranja bazena.

"Do ove godine to je bila najveća investicija Grada. Kažem do ove godine, jer ove sada slijede Vijećnica i Trebevićka žičara. Ovdje se i stari i mladi rekreiraju, treniraju i ovdje se odgajaju budući sportisti BiH. Za četiri godine kroz ovaj bazen prošlo je više od dva miliona ljudi. Danas imamo oko 25 klubova i to je ono što trebamo podržavati. Olimpijsko Sarajevo je napokon postalo i plivački grad", naglasio je Behmen.

Aldvin Torlaković, direktor bazena Otoka, kazao je kako su ispunili plan za ove četiri godine. Mnogo djece ovdje je naučilo plivati.

"U narednom periodu pokušat ćemo uspostaviti koordinaciju sa sličnim institucijama u regiji, gdje ćemo nastojati dalje uozbiljiti ovaj program i kroz programe plivanja utjecati na bolje zdravstveno stanje djece", kazao je Torlaković.

Nakon otvaranja takmičenje su počele prve grupe plivača, a gradonačelnik Behmen je pojedinim dodijelio i medalje.