Oproštajna posjeta
0

Behmen i Moon razgovarali o realizovanim zajedničkim projektima

Klix.ba
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Patrick Moon posjetio je gradonačelnika Aliju Behmena kako bi se zahvalio na intenzivnoj i uspješnoj saradnji između Ambasade SAD-a u BiH i Grada Sarajeva i gradonačelnika Alije Behmena.

Gradonačelnik Behmen je istakao da je Američka ambasada imala istinskog i velikog prijatelja u Gradu Sarajevu pri realizaciji brojnih projekata, počev od kvalitetnijeg djelovanja organizacija civilnog društva, preko preko privrednog skupa o investicionim mogućnostima i potencijalima između bosanskohercegovačkih i američkih privrednika do poslovnih susreta tour operatora iz SAD-a sa zainteresiranim turističkim agencijama iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine, u cilju kreiranja novih atraktivnijih aranžmana za američke turiste.

Behmen je podsjetio i na zajedničku saradnju tokom otvaranja Sarajevo Holiday Marketa kako bi se vratila prava praznična zimska atmosfera olimpijskom gradu, te Sarajevo Chamber Music Festival, organizovan u cilju promovisanja bh. prijestolnice kao mjesta susreta vrhunskih muzičara svijeta, ali i podizanja standarda kamernog muziciranja u našem gradu. Posebno je naglasio pobratimske veze sa Gradom Daytonom, te intenziviranje međusobne saradnje u oblasti privrede, urbanog planiranja i upravljanja vodnim resursima, te obrazovanja.

Ambasador Moon se zahvalio gradonačelniku Behmenu i Gradu Sarajevu na podršci aktivnostima Ambasade SAD-a u Sarajevu, te izrazio uvjerenje da će uspješna saradnja biti nastavljena i sa njegovim nasljednikom.