{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Begova čorba za Guinnessovu knjigu rekorda

2.12.2014. u 20:48
292
27
Begova čorba za Guinnessovu knjigu rekorda
292
Begova čorba za Guinnessovu knjigu rekorda
Udruženje kuhara BiH i BH Stainless potpisali su sporazum o proizvodnji šerpe za pripremu begove čorbe koja će ući u Guinnissovu knjigu rekorda. Pripremu 15.000 porcija begove čorbe realizirat će članovi UKU BIH kao i hoteli i restorani iz Bosne i Hercegovine.
Obaranje rekorda će se realizirati u sklopu evropskog takmičenja kuharskih timova Global Chef's Challenge i održavanja Worldchef's Europe Conference (konferencije evropskih kuhara) u Sarajevu sredinom aprila iduće godine.

Foto: Redžep Kadrić
Foto: Redžep Kadrić


"Ova manifestacija u organizaciji Udruženja kuhara ima za cilj promociju gastronomskih vrednota Bosne i Hercegovine, afirmaciju struke i promociju Bosne i Hercegovine u regionu. Svake dvije godine održava se evropska konferencija na kojoj učestvuju kuhari šefovi, predstavnici različitih zemalja s ciljem izmjene i dopune statuta Wacs-a. Na konferenciji se također vrši unapređenje struke kulinarstva, razvijaju se strategije za što efektivnije educiranje mlađih naraštaja, promovišu se noviteti i nove tehnologije u radu. Drugi važan događaj je Global Chef's Challenge, takmičenje šefova kuhara, juniora i slastičara sa sedam kontinenata. Ovo polufinalno takmičenje također se održava svake dvije godine. Posljednje je održano u Milanu 2013. godine, a finale u Norveškoj 2014. godine. UkuBiH kao jedno od najmlađih udruženja u Wacs-u, imalo je čast da dobije kandidaturu i osvjetla obraz u organizaciji polufinala na kojem će se izabrati finalisti za takmičenje u Grčkoj 2016. godine", saopćeno je iz UKU BiH.

Foto: Redžep Kadrić
Foto: Redžep Kadrić


Udruženje kuhara već je izvršilo generalnu probu u Gradačcu kada su pripremali begovu čorbu za 3.000 osoba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: