BiH
0

Bećirović: Što prije formirati proevropsku većinu

SRNA
Denis Bećirović
Denis Bećirović
Predsjednik Kluba poslanika SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Denis Bećirević izjavio je danas Srni da je neophodno što prije formirati proevropsku parlamentarnu većinu i vlast sposobnu da realizuje obaveze koje stoje pred BiH, a koje se prije svega odnose na ubrzanje evropskog puta zemlje.

Bećirević je, reagujući na odluku privremenog predsjedavajućeg Predstavničkog doma Adnana Bašića da za petak, 20. maj, zakaže nastavak konstitutivne sjednice, istakao da i ostale stranke trebaju da shvate da je formiranje vlasti na nivou BiH u interesu svih naroda i oba entiteta u BiH.

"Svaki poziv poslanicima SDP-a koji je uručen u skladu sa Poslovnikom Parlamentarne skupštine BiH sasvim je dovoljan razlog da se odazovemo na nastavak sjednice", rekao je Bećirević.

Bašić je za 20. maj sazvao nastavak konstitutivne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, čiji je prvi dio održan još 30. novembra, kada su poslanici položili zakletvu.

Da bi konstituisanje Predstavničkog doma bilo završeno, potrebno je da bude izabrano tročlano rukovodstvo i komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH.