Bećirović se vraća u aktivan politički život: Nastavljam borbu za pravednu državu

Klix.ba
20.2.2019. u 21:27
1.226
256
Bećirović se vraća u aktivan politički život: Nastavljam borbu za pravednu državu
1.226
Bećirović se vraća u aktivan politički život: Nastavljam borbu za pravednu državu Denis Bećirović (Foto: F. K./Klix.ba)
Denis Bećirović (SDP) nakon neuspjeha u utrci za člana Predsjedništva BiH nije bio mnogo aktivan u političkom životu BiH. Povukao se te radio kao profesor na Univerzitetu u Tuzli. Danas je izabran u Dom naroda BiH pa je tim povodom poslao poruku građanima.
Nakon što je izabran za delegata iz reda Bošnjaka u Dom naroda BiH Bećirović je poručio da nije među onim političarima koji nemaju svoju profesiju i svoje radno mjesto i izvan politike.

"Isto tako, rekao sam da nisam politička kukakvica koja bježi od odgovornosti obnašanja bilo koje funkcije u našoj državi.Svoju datu riječ neću pogaziti. Vraćam se u organe države Bosne i Hercegovine i nastavljam i u organima vlasti aktivnu političku borbu za evroatlantsku i pravednu državu. Dužan sam to učiniti i zbog blizu 200.000 građanki i građana koji su glasali za mene na posljednjim Općim izborima u Bosni i Hercegovini", istakao je on.

Potom se osvrnuo na prioritete, kazavši da državni interesi moraju biti preči od stranačkih te je naglasio da izgradnja socijalne, evropske i sekularne države mora biti u fokusu političke borbe.

"Osim etnokratskih stranaka Bosna i Hercegovina treba više nego ikada snažnu alternativu u jakoj i dobro organiziranoj multietničkoj Socijaldemokratskoj partiji, koja zajedno sa drugim srodnim političkim snagama, mora biti integrativni faktor i vodeća snaga na putu evroatlantskih integracija. Ključno pitanje nakon Općih izbora 2018. nije dilema vlast ili opozicija. Ključna pitanja, između ostalih, su: principjelnost ili neprincipjelnost, dosljednost ili nedosljednost,poštivanje ili nepoštivanje birača", naveo je između ostalog.

Kompletnu poruku Bećirovića pročitajte ovdje.


Komentari (256)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: