{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bećirović: Predsjedništvo BiH je na potezu

F
14.7.2011. u 15:15
0
8
Bećirović: Predsjedništvo BiH je na potezu
0
Bećirović: Predsjedništvo BiH je na potezu
Denis Bećirović
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović nije želio prejudicirati kakva će biti konačna volja poslanika u tom domu kad je u pitanju potvrđivanje imenovanja Slave Kukića za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.
Bećirović je, u pauzi zasjedanja tog doma, kazao novinarima da, ukoliko Kukić ne dobije potrebnu podršku, čitava stvar se vraća Predsjedništvu BiH.

"Dakle, Predsjedništvo BiH je na potezu. Mada moram biti iskren i reći da ni Predsjedništvo BiH ne može puno učiniti ako prije toga ne bude dogovoreno između ključnih političkih subjekata kako i na koji način formirati parlamentarnu većinu“, kazao je Bećirović.

Istaknuo je da je jako važno formirati proevropsku parlamentarnu većinu koja će imati jasan program šta da radi, a ne samo formirati neku većinu koja nema ni programa ni ideje kako ovu zemlju pokrenuti naprijed.

Na pitanje da li će stranke Platforme imati novog kandidata, Bećirović je kazao da je u ovom trenutku Slavo Kukić dobio opću većinu, ali nije dobio entitetsku većinu.

"Nijedan drugi kandidat u ovom trenutku nije imao veću podršku od Kukića. Ko će biti sljedeći kandidat, da li će Slavo Kukić biti taj kandidat ili neko drugi, o tome ćemo tek nakon današnjeg glasanja“, kazao je Bećirović.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebao bi se na sjednici koja je u toku u drugom krugu izjašnjavati o potvrđivanju imenovanja Slave Kukića za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, nakon što u prvom krugu glasanja Kukić nije dobio potrebnu entitetsku većinu glasova poslanika iz RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: