Tribina SDP-a
431

Bećirović: Neću zavađati već ću vraćati povjerenje između Bošnjaka i Hrvata

Klix.ba
Denis Bećirović
Denis Bećirović
Kandidat SDP-a za Predsjedništvo BiH Denis Bećirović izjavio je na tribini u Gornjem Vakufu da Bošnjaci i Hrvati u entitetu FBiH imaju najveću odgovornost za kreiranje demokratskog okruženja u kojem će se svi drugi osjećati sigurno, zaštićeno i ravnopravno.

Naglasio je da svoju misiju vidi kao misiju razvijanja dijaloga, povjerenja i saradnje među građanima i narodima.

"Građani moraju konačno reći odlučno NE uvježbanim predizbornim igrama koje samo produbljuju nepovjerenje i krizu u društvu. U Bosni i Hercegovini u cjelini se moramo odlučno boriti za integraciju našeg društva. Unutrašnje povezivanje je preduslov izgradnje funkcionalne države koja ima euroatlantsku perspektivu. Antibosanske politike podjele možemo i moramo poraziti jedino politikom unutrašnjih i u konačnici euroatlantskih integracija", rekao je Bećirović.

Dodao je da se ne smiju dozvoliti da rušilačke politike beznađa i straha nailaze na plodno tlo među narodom, a naročito među omladinom.

"Način na koji ćemo zaštititi naše buduće generacije od tih politika i zla koje su nam one nanijele u prošlosti jeste dokidanje svih oblika podjela i diskriminacije, koja je ovdje potvrđena i sudskim presudama. Integrisanjem djece u jedinstven obrazovni sistem, u okviru kojeg će naša djeca sticati pozitivno lično iskustvo u druženju sa svojim sugrađanima različitih etničkih pripadanja, ali i spoznavati činjenice o našim zajedničkim korijenima i zajedničkoj pripadnosti domovini Bosni Hercegovini je najbolji način poražavanja neprijatelja naše države,“ zaključio je Bećirović, saopćeno je iz SDP-a.