Radmanović u Austriji
0

Beč: Podrška procesu evropskih integracija zapadnog Balkana

SRNA
Nebojša Radmanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nebojša Radmanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Na današnjem sastanku člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojše Radmanovića u Beču sa istaknutim austrijskim zvaničnicima ponovljena je podrška Austrije procesu evropskih integracija svih zemalja zapadnog Balkana, uključujući i BiH.

Radmanović se danas sastao sa Hanesom Svobodom, poslanikom Socijaldemokratske partije Austrije koji je u januaru izabran za novog šefa frakcije socijaldemokrata u Evropskom parlamentu, državnim sekretarom u austrijskom Saveznom ministarstvu finansija Andreasom Šiderom, te austrijskim saveznim ministrom za socijalnu zaštitu, rekla je Srni Nevena Lučić, savjetnik za spoljnu politiku u Radmanovićevom kabinetu.

Tokom susreta bilo je riječi i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, formiranju Savjeta ministara, kao i o paketu evropskih zakona koji treba da budu usvojeni. 

Radmanović je danas prisustvovao i Svetosavskoj akademiji u Beču. Akademiji su prisustvovali i predstavnici srpske dijaspore u Beču, te sveštenstva.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske otvorio je sinoć u Beču tradicionalni srpski Svetosavski bal, koji je organizovalo Austrijsko-srpsko društvo. Bal je održan u bečkom Park hotelu "Šenbrun".

Iz Predsjedništva BiH ranije je najavljeno da će se Radmanović sutra sastati sa predsjednikom Austrije Hajncom Fišerom u predsjedničkoj rezidenciji u Hofburgu.

Istog dana srpski član Predsjedništva BiH održaće predavanje o temi "Zapadni Balkan i Evropska unija - jedan pogled iz BiH" članovima Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" na bečkom univerzitetu.