{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bebolucija i u Bugojnu

11.6.2013. u 18:07
0
1
Bebolucija i u Bugojnu
0
U Bugojnu je danas održan mirni protestni skup solidarnosti “Hoću JMBG”. Okupljanje je održano na Gradskom trgu s početkom u 11:55 sati. Nekoliko stotina Bugojanaca danas je poručilo političarima da shvate da su oni u službi građana i da se tako trebaju i ponašati.
Kao i u ostalim gradovima BiH, Bugojanci su mirno protestovali zbog neusvajanja zakona o jedinstvenom matičnom broju (JMB) i tako iskazali solidarnost s ostalim građanima BiH koji su iz raznih razloga taoci neodgovorne politike, a prvenstveno s roditeljima čija djeca ne posjeduju jedinstveni matični broj.

Građani su istakli da podržavaju sve zahtjeve koje zagovaraju i drugi Bosanci i Hercegovci na protestima. To se prvenstveno odnosi na umanjenje ličnih primanja parlamentaraca i preusmjeravanje tih sredstava u fond iz kojeg bi se liječila sva djeca kojima je neophodna pomoć.

Organizatori okupljanja najavili su da će pratiti događaje u Sarajevu i da će, ukoliko se nastave protesti, pozvati građane Bugojna da  na jednosatno okupljanje na istom mjestu u isto vrijeme.

Poručili su da ovaj protest nema političku pozadinu i da građani više nemaju strpljenja kada je upitanju katastrofalno stanje u državi općenito.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: