|

Beba iz Lukavca je umrla prirodnom smrću

Beba iz Lukavca je umrla prirodnom smrću
0
S
SRNA
23.11.2010. u 16:13
0
komentara
0

dijeljenja
Beba iz Lukavca je umrla prirodnom smrću Dom zdravlja Lukavac (Foto: SodaLive.ba)
Tim vještaka Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla konstatovao je da je šestomjesečna beba iz Lukavca umrla prirodnom smrću sa obilježjima sindroma iznenadne smrti dojenčeta.
Tim vještaka naveo je u izvještaju o patohistološkoj analizi uzoraka tkiva i to da tačan i neposredan uzrok nastanka ove iznenadne smrti dojenčeta nije bilo moguće sa sigurnošću utvrditi.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona saopštilo je danas da je od tima vještaka primilo izvještaj o patohistološkoj analizi uzoraka tkiva bebe koja je umrla u Lukavcu 10. novembra.

Zbog navedenog u izvještaju tima vještaka, Kantonalno tužilaštvo razmotrit će traženje dodatnih vještačenja uzroka smrti dojenčeta i analizu uzorka vakcine kod relevantnih institucija.

U Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Lukavac majka je 10. novembra donijela mrtvu bebu od šest mjeseci, o čemu je obaviješten kantonalni tužilac.

Tužilac, kojeg je policija obavijestila o ovom događaju, izdao je naredbu da se izvrši obdukcije tijela, a naknadno i naredbu za patohistološko vještačenje uzoraka tkiva bebe.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.